alkis_kampanos
Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: Σοκάρει η νέα εφιαλτική κατάθεση στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου - «Όσο έτρεχα, άκουγα κραυγές πόνου»

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν όσα ακούγονται στη δίκη

Σοκάρουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που έπεσε νεκρός στα σκαλιά πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη

Στη δίκη για το έγκλημα οι περιγραφές των μαρτύρων είναι ανατριχιαστικές. Μπροστά στους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου γίνεται αναφορά στα δραματικά γεγονότα που συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα. Το πρωί άρχισε να καταθέτει ένας 20χρονος που απέφυγε τα χειρότερα από καθαρή τύχη. Μίλησε για τον Άλκη και τις κινήσεις των δραστών εκείνη τη «ματωμένη» νύχτα στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο 20χρονος, ο οποίος είναι αδερφός ενός εκ των τραυματιών της φονικής επίθεσης, περιέγραψε αρχικά τη σχέση του με τον αδικοχαμένο 19χρονο.

Όπως είπε, είχε γνωρίσει τον Άλκη Καμπανό από άλλο άτομο και δεν είχαν πολύ στενή επαφή. «Δεν είχαμε πολύ στενή επαφή, μία φορά τη βδομάδα μπορεί να κανονίζαμε». Στη συνέχεια, ο μάρτυρας ανέφερε πως το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου βρισκόταν στον σύνδεσμο του Άρη. Στη συνέχεια πήγε για φαγητό και αργότερα συναντήθηκε με τον Άλκη και τους υπόλοιπους νεαρούς και πήγαν να καθίσουν στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας όπου έμελλε να σημειωθεί το έγκλημα.

«Πήγαμε εκεί γιατί έκανε κρύο και εκεί έκοβε, είχαμε πάει άλλες μια-δυο φορές», είπε ο 20χρονος. Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως ενώ ο ίδιος και η παρέα του βρίσκονταν στα σκαλοπάτια, είδαν ξαφνικά μια ομάδα ατόμων να τους πλησιάζει. Όπως είπε, ένας από αυτούς ρώτησε «τι ομάδα είστε» και ο 20χρονος απάντησε «Άρης».

«Μετά τα άτομα έκαναν ένα βήμα προς εμάς και κατάλαβα τι πάει να συμβεί», ανέφερε και περιέγραψε πώς κατάφερε ο ίδιος να γλιτώσει από τη δολοφονική επίθεση. «Εγώ πήδηξα αριστερά από ένα μαρμάρινο πεζούλι και πήγα προς Πλαστήρα και μετά βγήκα στην Παπαναστασίου. Πήγα όσο πιο μακριά για να νιώσω ασφαλής», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ενώπιον του ΜΟΔ.

Όπως είπε ο 20χρονος, οι δράστες της φονικής επίθεσης είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με μάσκες, ενώ ήταν όλοι ντυμένοι στα μαύρα. «Δεν είχα δει αν κρατάνε κάτι, απλά επειδή μας όρμησαν ένιωσα φόβο», πρόσθεσε, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του και απαντώντας σε ερώτηση ενός εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων είπε ότι «ίσως να είχα δει ένα μαχαίρι, αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, έχω μόνο εικόνες από το συμβάν».

«Λειτούργησε το ένστικτο επιβίωσης», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο 20χρονος και πρόσθεσε πως όσο έτρεχε επί της Πλαστήρα άκουγε «κραυγές πόνου», αλλά και κάποιον να φωνάζει «βοήθεια», γι’ αυτό και ζήτησε να κληθεί ασθενοφόρο στο σημείο. «Επικρατούσε ένα χάος εκεί πέρα, το παλικαράκι δεν μπορώ να φανταστώ τι πέρασαν εκεί πέρα στα σκαλιά», είπε για τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον Άλκη.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι υπήρχε κάποια άλλη σχέση του με οπαδικά επεισόδια, ο 20χρονος απάντησε πως «όχι, δεν υπήρχε. Εμείς πήγαμε γήπεδο. Ο Άλκης Καμπανός δεν πήγαινε γήπεδο. Αν μαλώναμε μεταξύ μας καμία φορά θα μας έλεγε μη μαλώνετε, ήταν απίστευτο παιδί».

Ερωτηθείς ποιο εκτιμά πως ήταν το κίνητρο της επίθεσης, ο μάρτυρας απάντησε πως «πιστεύω ότι ήθελαν να βρουν όσο το δυνατόν λιγότερους Αρειανούς για να τους σκοτώσουν», εννοώντας πως έψαχναν αριθμό ατόμων μικρότερο από εκείνο των 12 κατηγορουμένων.

Αυτή την ώρα η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων.

Πηγή: thestival.gr