Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιούν οι αστυνομικοί λαμβάνοντας καταθέσεις από αθλήτριες του συλλόγου ΙΡΙΔΑ στην Ηλιούπολη, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα θύματα του 44χρονου προπονητή που κατηγορείται για τον βιασμό πέντε αθλητριών του.

Οι αθλήτριες ήταν από 12-16 ετών όταν έπεσαν θύματα των διεστραμμένων ορέξεων του προπονητή πολεμικών τεχνών.

Ο 44χρονος Άρης Δάτσιος, προπονητής του Tae Kwon Do, διαζευγμένος και πατέρας ενός παιδιού μόλις έξι ετών, συνελήφθη χθες το μεσημέρι μετά τις πέντε καταγγελίες σε βάρος του από πρώην αθλήτριες. Οι νεαρές γυναίκες κατήγγειλαν πως ο 44χρονος τις βίασε ή ασέλγησε σε βάρος τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον αθλητικό σύλλογο αλλά και στο σπίτι του.

Οι καταγγελίες αφορούν την περίοδο 2009 έως και το 2020, ενώ τα κορίτσια ήταν ανήλικα. Οι ενήλικες πλέον κοπέλες βρήκαν τώρα το θάρρος και το σθένος να καταγγείλουν τα όσα βίωσαν στα χέρια του προπονητή τους, αφήνοντας αποσβολωμένους τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Στις καταγγελίες τους οι κοπέλες ανέφεραν πως ο προπονητής τις προσέγγιζε και, με το πρόσχημα της ανάγκης για επιπλέον εξάσκηση, τις μετέφερε είτε στο γραφείο του στον 1o όροφο του αθλητικού συλλόγου είτε στο σπίτι του. Οι γονείς των κοριτσιών, που τον είχαν εμπιστευτεί για να τις προπονεί, δεν μπορούν να διανοηθούν ότι έπεσαν θύματα των αρρωστημένων του ορέξεων. Όπως έγινε γνωστό, στη σχολή επί της Λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα ο συλληφθείς είχε διαμορφώσει ένα μικρό διαμέρισμα στον ημιώροφο και, όπως λένε οι γείτονές του, κάποια βράδια έμενε εκεί.

Σε βάρος του κατηγορούμενου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Συνελήφθη χθες το πρωί και το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει τρία κινητά τηλέφωνα, τρεις φορητούς υπολογιστές, δύο tablet, έναν σκληρό δίσκο και μια κάρτα μνήμης, τα οποία εντοπίστηκαν τόσο στη σχολή όσο και στο σπίτι του. Όλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ερευνηθούν και να διαπιστωθεί εάν ο 44χρονος είχε και άλλες προσωπικές συνομιλίες και επαφές με άλλες αθλήτριές του όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ έχει ζητηθεί και η άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Η Ομοσπονδία Tae Kwon Do, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το μεσημέρι, ανέφερε πως «δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και στις αθλήτριες μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες», διευκρινίζοντας πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για τη διαγραφή του. Ο προπονητής, που κατηγορείται για κατά συρροή ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει πως πρόκειται για πλεκτάνη, επισημαίνοντας πως και ο ίδιος είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/3