proponitis2
Ελλάδα

Ηλιούπολη: Ανακαλείται από τη ΓΓΑ η άδεια του 44χρονου δασκάλου τάε κβον ντο που κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων αθλητριών

Η συζήτηση που αποκάλυψε τη νοσηρή δράση του

Με εντολή του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία ανάκλησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του προπονητή Ταε κβον ντο, ο οποίος εμπίπτει στα κωλύματα του άρθρου 3 του νόμου 2725/1999, μετά τη δίωξή του από την Εισαγγελία για κακουργηματικές πράξεις, από το Τμήμα Προπονητών Αθλημάτων της ΓΓΑ.

Η ίδια ενημέρωση επισημαίνει ότι το σωματείο του εν λόγω προπονητή (Α.Σ. Ίριδα Ηλιούπολης) ουδέποτε είχε προσέλθει για να εγγραφεί και να νομιμοποιηθεί, μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, το οποίο λειτουργεί από το 2020, ενώ δεν διαθέτει ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Μια συζήτηση ανάμεσα σε τρία θύματα αποκάλυψε τη νοσηρή δράση του

Μια συζήτηση ανάμεσα στα τρία ενήλικα σήμερα κορίτσια ήταν αυτή που άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" για την υπόθεση του 44χρονου δασκάλου Ταε Κβο Ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος φέρεται για περισσότερα από 10 χρόνια να προέβαινε σε άσεμνες πράξεις σε βάρος πέντε, ανήλικων αθλητριών του.

Όπως λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος των τριών μηνυτριών, κ. Αντώνης Πεπελάσης, οι τρεις κοπέλες είναι αυτές που έκαναν καταγγελία σε βάρος του 44χρονου με αποτέλεσμα, κατά την κλήση μαρτύρων για την υπόθεση, να προκύψουν από την έρευνα δύο ακόμη περιπτώσεις θυμάτων του φερόμενου ως παιδοβιαστή.

«Πρόκειται για τρεις μηνύτριες. Σήμερα οι γυναίκες αυτές είναι ηλικίας από 19-24 ετών. Το χρονικό διάστημα που τοποθετούνται οι καταγγελόμενες πράξεις είναι όταν βρίσκονταν στην ηλικία των 13 έως 16 ετών. Ήταν αθλήτριές του και όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, στην οποία περιέγραψαν τι είχε συμβεί. Κατάλαβαν ότι υπάρχει ένα μοτίβο συμπεριφοράς που συνεχιζόταν και ήταν συστηματικό. Και προκειμένου να προστατεύσουν τόσο τις ίδιες αλλά και κορίτσια που μπορεί να είχαν πέσει η συνέχισαν να πέφτουν θύματά του έκαναν την καταγγελία», λέει ο κ. Πεπελάσης.

Παράλληλα, εξηγεί και το λόγο που τα τρία κορίτσια αποφάσισαν να καταγγείλουν τη νοσηρή δράση του πρώην προπονητή τους, δέκα χρόνια μετά τον εφιάλτη που έζησαν.

«Στην ηλικία εκείνη, ένα παιδί δεν μπορεί να αξιολογήσει τέτοιες συμπεριφορές, ειδικά όταν υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης όπως ήταν αυτή που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στον προπονητή και στα παιδιά. Δεν είσαι σε ηλικία να κατατάξεις και επομένως να αξιολογήσεις μια τέτοια συμπεριφορά ώστε να την καταγγείλεις. Θέλει θάρρος και ωριμότητα που σε ηλικίες 13-14 ετών δεν είναι εύκολο. Ακόμη και οι γονείς τους ενημερώθηκαν πολύ καθυστερημένα για το τι συνέβαινε», προσθέτει ο κ. Πεπελάσης.

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή - «Είχε ταλέντο να κρύβεται»

Σοκαρισμένος παρακολουθεί ο κόσμος του τάε κβον ντο και η τοπική κοινωνία της Ηλιούπολης τις αποκαλύψεις για τον 44χρονο προπονητή που κατηγορείται ότι βίαζε τουλάχιστον πέντε ανήλικες αθλήτριες του στο σπίτι του και στη σχολή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη.

Αυτό που λένε οι περισσότεροι είναι ότι η συμπεριφορά του δεν είχε κινήσει υποψίες στους περισσότερους καθώς φρόντιζε να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του ενώ ανέπτυσσε επαφές και με οικογένειες μαθητών και μαθητριών του.

«Είχε ταλέντο ταλέντο να κρύβεται φανερά. Δεν έπαιρνε μια μαθήτρια και δεν πήγαινε απομονωμένα, γυρνούσε σε όλη την Ηλιούπολη βράδυ-πρωί» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο προπονητής Ιωάννης Χιωτάκης.