Όλο και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης της ανήλικης που διαμένει σε ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη και έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας. Η μητέρα του κοριτσιού είχε καταγγείλει πως τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης. Η ίδια είχε φύγει από το σπίτι, καθώς φοβόταν για τη σωματική της ακεραιότητα. Παράλληλα αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών από τον πατέρα.

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης Όθων Παπαδόπουλος.

Ο δικηγόρος, μιλώντας στο Mega, επιβεβαίωσε αρχικά πως τα παιδιά της οικογένειας μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα, καθώς η μητέρα δεν είχε τη δυνατότητα να τα αναθρέψει. Παράλληλα ο ίδιος κατήγγειλε πως τα δύο από τα τέσσερα κορίτσια είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο ίδρυμα. Περισσότερες από 50 φορές είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους στις Αρχές, ενώ απουσίαζαν από το ίδρυμα για πολλές ώρες, συγκεκριμένα από το απόγευμα μέχρι και τις μεγάλες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

«Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν δεν ήταν οι καλύτερες. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία και η μητέρα είχε εμπιστευτεί στην πολιτεία την προστασία των παιδιών. Η συγκεκριμένη γυναίκα και τα μέλη της οικογένειας έχουν υποστεί επί μεγάλο διάστημα μεγάλη κακοποίηση, ώστε ακόμα και οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν διέλθει από μεγάλη κρίση», είπε ο δικηγόρος αναφερόμενος στη σχέση των παιδιών με τη μητέρα τους.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, η μητέρα δηλώνει έκπληκτη σχετικά με όλα όσα διαδραματίστηκαν στο ίδρυμα, καθώς εκείνη λόγω της αδυναμίας της να τα μεγαλώσει, είχε εναποθέσει τη φροντίδα τους στην πολιτεία.

Δείτε το βίντεο:


«Το ίδρυμα μου έκρυβε πολλά πράγματα»


«Μιλούσα μαζί της, αλλά όχι συχνά. Ένιωθα ότι δεν ήταν ασφαλής. Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν (και η μεγαλύτερη κόρη της, ηλικίας 16 ετών, διέμενε στη συγκεκριμένη δομή). Είχαν φύγει πολλές φορές και γι’ αυτό έβγαιναν τα alerts, ήταν σε κίνδυνο τα παιδιά μου. Δεν με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα, εγώ έπαιρνα τηλέφωνο. Μου έκρυβαν πολλά πράγματα», λέει συναισθηματικά φορτισμένη μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Τους ρώταγα πού ήταν τα παιδιά και μου έλεγαν θα γυρίσουν, τους ρωτούσα πόσο καιρό έλειπαν και δεν μου απαντούσαν. Θέλω να πάνε σε άλλο ίδρυμα, μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου. Έκανα αίτηση στον εισαγγελέα για να πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον μέχρι να μπορώ να τα πάρω εγώ», ανέφερε η μητέρα.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι γι' αυτό που συνέβη στην κόρη της ευθύνονται οι «κακές παρέες», ενώ τονίζει ότι εκείνη δεν έχει ευθύνη. «Αισθάνομαι άθλια. Ντρέπομαι για τα παιδιά μου. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω», είπε και παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά τους για να τα στηρίξει.