Φωτιά ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Το γερανοφόρο όχημα ρίχνει νερό στους πάνω ορόφους του καταστήματος, καθώς σε κάποια διαμερίσματα των άλλων 4 ορόφων έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, προκειμένου να αποσοβήσουν την επέκτασή της.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το κατάστημα εστίασης και να επεκτάθηκε.
Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει τα δύο ρεύματα του δρόμου. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Δύο τραυματίες με εγκαύματα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ήδη έχει αποχωρήσει από το σημείο το πρώτο ασθενοφόρο με έναν τραυματία που έχει υποστεί εγκαύματα και είναι σε δύσκολη κατάσταση.
Το τραυματισμένο άτομο διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, ενώ έχει σπεύσει στο σημείο άλλο ένα ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει άλλον έναν τραυματία.
Αναμένεται να φτάσει στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και τρίτο ασθενοφόρο που θα έχει και γιατρό.

Ο τραυματίας φέρεται να είναι ένοικος ενός εκ των διαμερισμάτων πάνω από το κατάστημα εστίασης.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Οι πυροσβέστες με φακούς και πάνω σε γερανοφόρο ψάχνουν μέσα στα διαμερίσματα, τα οποία έχουν εκκενωθεί, εάν υπάρχουν ακόμα άτομα μέσα εγκλωβισμένα, ενώ πυροσβέστες βρίσκονται και στον πρώτο όροφο με τα πόδια και εκτός του γερανοφόρου οχήματος, όπου πραγματοποιούν ελέγχους στα διαμερίσματα.

Εργαζόμενος της καθαριότητας του καταστήματος μίλησε στο MEGA και ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μέσα και καθάριζε, εμφανίστηκαν 2-3 άτομα τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος και εκδηλώθηκε αμέσως η φωτιά και επεκτάθηκε στον υπόλοιπο χώρο, όπως επίσης και στα πάνω διαμερίσματα.

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος.

Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν, μέσω του κλιμακοστασίου, 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μία μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων.