Νωρίς το χάραμα, σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου, ξέσπασε φωτιά στο εστιατόριο Cavaliere στη Νέα Σμύρνη, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο. Το κατάστημα εστίασης στεγάζεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ύστερα από μεγάλο αγώνα η Πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά και τελικά κατάφερε να τη σβήσει, ωστόσο το εστιατόριο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές προκλήθηκαν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας και στα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, μέσα στο κατάστημα εστίασης εντοπίστηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας, κάτι που ενισχύει τον εμπρησμό ως αιτία της φωτιάς.

Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων.

Η Πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Οι πρώτες εικόνες υπό το φως της ημέρας από το εστιατόριο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.
3795597
3795604
3795607
3795610
3795611
3795618
3795620

Καταγγελίες για εμπρησμό

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, στο εστιατόριο βρισκόταν ένας αλλοδαπός υπάλληλος καθαριότητας, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.