Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση με τον πυροβολισμό από άγνωστο σε βάρος ενός 16χρονου παιδιού στο Λαγονήσι, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 24/3.

Τα τελευταία 24ωρα, οι έμπειροι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης, ώστε να φτάσουν στην ταυτοποίηση του δράστη, αναλύουν προσεκτικά τέσσερα βίντεο από την οδό Κολοκοτρώνη, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, αλλά και από άλλους δρόμους της περιοχής, προκειμένου να χαρτογραφήσουν την πορεία του μαύρου SUV μάρκας Suzuki που οδηγούσε ο άγνωστος ένοπλος άνδρας.

Οι δύο 16χρονοι επιμένουν στην αρχική τους κατάθεση για το περιστατικό, ότι δηλαδή δεν γνώριζαν τον άνδρα που άνοιξε πυρ εναντίον τους, ενώ παράλληλα λένε ότι δεν προηγήθηκε κάποια λογομαχία. Σήμερα, οι Αρχές αναμένεται να λάβουν συμπληρωματική κατάθεση από τον τραυματία 16χρονο που έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης το βράδυ της Παρασκευής στο Λαγονήσι.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 23:00 και ενώ οι δύο έφηβοι επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Η αρχική κατάθεση του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο Λαγονήσι

«Ο άγνωστος βγήκε ξαφνικά από το αυτοκίνητο και μας είπε κάτι στη γλώσσα του σε έντονο ύφος. Μάλλον μιλούσε ρωσικά. Κρατούσε όπλο. Φοβηθήκαμε πολύ και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τότε πυροβόλησε προς το μέρος μας από πολύ κοντινή απόσταση και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο και ανέπτυξε ταχύτητα», ανέφερε στην αρχική κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο 16χρονος τραυματίας.

«Δεν τσακωθήκαμε μαζί του και ούτε έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν τον είχαμε ξαναδεί ποτέ», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας με διαμπερές τραύμα στο μηρό και έκτοτε νοσηλεύεται, δίχως να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Περισσότερες απαντήσεις ενδέχεται να δώσει η βαλλιστική εξέταση στο κάλυκα 9 χιλιοστών που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, καθώς οι Αρχές επιχειρούν να διαπιστώσουν εάν το όπλο είναι «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε παράνομη δραστηριότητα στο παρελθόν.