Φαίνεται ότι η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά σε επίπεδο στρατιωτικής διπλωματίας, και αυτό πρέπει να το χρεώσουμε στις άοκνες προσπάθειες και ενέργειες του του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Τα social media κατακλύσθηκαν από ελληνικές σημαίες και ενθουσιώδεις ευχές, κάποιες από τις οποίες ήταν γραμμένες μάλιστα στα ελληνικά.

Το ΝΑΤΟ έγραψε στα ελληνικά «Χρόνια πολλά Ελλάδα!» και κάλεσε όλους τους Συμμάχους να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ελληνικής Εθνικής Επετείου. Το μήνυμα πλαισιωνόταν από μια καταπληκτική φωτογραφία της Φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ να πλέει έχοντας αναρτημένες τις Σημαίες της Ελλάδος και του ΝΑΤΟ.

Το SHAPE (Ανώτατη Διοίκηση Συμμαχικών Δυνάμεων) ευχήθηκε «Happy National Day to our Ally, Greece!», αναρτώντας την Ελληνική Σημαία και μια φωτογραφία Ελληνίδας Υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ΝΑΤΟ ACT ανάρτησε ένα πολύ θερμό μήνυμα προς τους Έλληνες στρατιωτικούς και όλο τον ελληνικό λαό, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια εντυπωσιακή φωτογραφία Έλληνα μαχητή με προτεταμένο το όπλο σε νατοϊκή άσκηση. Ακόμα πιο εκπληκτική ήταν η φωτογραφία Έλληνα μαχητή που ανάρτησε το NATO Allied Land Command (Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων) με την έγχρωμη γαλανόλευκη σημαία στο μπράτσο του να κάνει την αντίθεση στο ασπρόμαυρο φόντο.

Το NATO SOF HQ (Η Διοίκηση των Ειδικών Επειχηρηεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ) έγραψε στον λογαριασμό του «Χρόνια Πολλά Ελλάδα!», συνοδεύοντας την ανάρτηση με τέσσερις άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες από πρόσφατη συμμετοχή των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε νατοϊκή άσκηση.

Συγκινητικό ήταν και το μήνυμα που έστειλε το προσωπικό του NATO που εδρεύει στην Βιτσέντσα της Ιταλίας προς τους Έλληνες συναδέλφους τους, τους οποίους αποκαλούν «Αδελφούς εν όπλοις» (Brothers in Arms), συνοδεύοντας τις ευχές τους με μια κυματίζουσα Ελληνική Σημαία.

Το Βορειανατολικό αρχηγείο της Πολυεθνικής Δύναμης από την Πολωνία όπου εδρεύει, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανάρτησε την φωτογραφία μιας πελώριας Ελληνικής Σημαίας στην πλώρη Πολεμικού Πλοίου και αναφέρθηκε στην χώρα μας γράφοντας «Greece has a fundamental understanding of freedom and democracy, Nato’s core values».

Η ευχετήρια ανάρτηση του NATO Allied Rapid Reaction Corps συνοδευόταν από ένα βίντεο 46 δευτερολέπτων, στο οποίο, υπό την ανάκρουση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, περιγράφονται εν συντομία τα γεγονότα της Επανάστασης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο διαχρονικό σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», μνημονεύεται η ελληνική προσφορά στο ΝΑΤΟ, ενώ περιλαμβάνονται αναφορές στην αρχαιότητα της ελληνικής γλώσσας, στην μακρά ελληνική ιστορία, στην ελληνική γεωγραφία και στον ελληνικό πολιτισμό. Το βίντεο κλείνει με την ευχή «Χρόνια Πολλά στους Έλληνες φίλους μας!».

Οι εγκάρδιες αυτές αναρτήσεις έχουν όχι μόνο συμβολικό, αλλά και άκρως ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς αποδεικνύουν τον σεβασμό που απολαμβάνουν σε διεθνές επίπεδο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, έκαναν σχετικές αναρτήσεις στο Twitter