Για «πολύ καλή συζήτηση» μεταξύ των αξιωματούχων της Κομισιόν, που βρέθηκαν στην Αθήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και των ελληνικών Αρχών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άνταλμπερτ Γιανς, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι «σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης μελών της Κομισιόν στην Αθήνα για τα Τέμπη, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έγινε μία πολύ καλή συζήτηση μεταξύ των αξιωματούχων μας και των ελληνικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένης και σε υψηλότατο επίπεδο για πιθανή συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ελληνικών Αρχών».

«Καταλάβαμε τις ανάγκες των ελληνικών Αρχών. Τώρα δίνουμε συνέχεια, μαζί με τις ελληνικές Αρχές, και υπό αυτή την έννοια έγινε, όπως μπορεί να έχετε δει, συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Μεταφορών -που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες- και της επιτρόπου Βαλεάν. Το συζήτησαν επίσης αυτό σε σχετικό βάθος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις συζητήσεις που έγιναν για τα Τέμπη και τους σιδηροδρόμους.