Στον εισαγγελέα Ηρακλείου μετήχθη ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο αγόρι.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η μεταγωγή έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, κι ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια.

Ο λυράρης μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα, με σκυμμένο το κεφάλι.

Έντονος προβληματισμός στις Αρχές

Έντονο προβληματισμό στις αστυνομικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον λυράρη από το Ηράκλειο Κρήτης που φέρεται να βίαζε και εξέδιδε ένα ανήλικο αγόρι.

Σύμφωνα με το Creta24, ο 66χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές με παρόμοια υπόθεση. Συγκεκριμένα, είχε κατηγορηθεί ότι αντάλλασσε μηνύματα με ανήλικη.

Η σχετική δικογραφία είχε σχηματιστεί μήνες πριν και ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε ως προς τις επικοινωνίες του με το παιδί ότι το κινητό το χρησιμοποιούσε συγγενικό του πρόσωπο, επίσης ανήλικος.

Η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει δικαστικά για λόγους υγείας του 66χρονου, ωστόσο αναμένεται να προχωρήσει.

Το προφίλ του 66χρονου

Στο χωριό του 66χρονου λυράρη οι κάτοικοι είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι. Μιλούν για έναν άνθρωπο φαινομενικά στοργικό, μια πατρική φιγούρα, και τονίζουν πως δεν τους περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Όπως αναφέρουν, ο Κρητικός καλλιτέχνης υπηρετούσε με σεβασμό την παράδοση και πάντα ήταν εκεί σε όλες τις δραστηριότητες του χωριού.

Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες την υπόθεση λένε ότι πίσω από την ιστορία του αγοριού δεν αποκλείεται να κρύβονται και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στόχος να «ανοίξουν στόματα»

Πηγές αναφέρουν πως από χθες το μεσημέρι στο περιβάλλον του χωριού που ζούσε ο λυράρης υπάρχουν κάποιες ακόμα περιπτώσεις αγοριών που δείχνουν να έχουν μια πιο κλειστή συμπεριφορά και να είναι προβληματισμένα.

Γι' αυτές τις περιπτώσεις η οικογένεια καλεί και άλλους γονείς να απευθυνθούν στις Αρχές και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν και άλλα παιδιά να μιλήσουν, σε περίπτωση που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο από τον 66χρονο.

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ώστε να ενημερωθεί το κοινωνικό σύνολο για τη δράση του λυράρη, με στόχο να «ανοίξουν στόματα».

Τόσο το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων όσο και η Ασφάλεια Ηρακλείου από την πρώτη στιγμή «έπεσαν πάνω» στην υπόθεση και εργάζονται μέρα-νύχτα για να καταφέρουν να συντάξουν τη δικογραφία και να προχωρήσει το συντομότερο η διαδικασία.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην υπόθεση

Τέλος, πηγές αναφέρουν πως κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα θα συνδράμει το έργο των τοπικών Αρχών, με στόχο να ψάξει τα ηλεκτρονικά ίχνη και να εντοπίσει και τους υπόλοιπους που είχαν επισκεφθεί την πλατφόρμα στην οποία ο 66χρονος είχε φτιάξει προφίλ με φωτογραφίες του ανηλίκου, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερα από 29 άτομα.