Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου στον 66χρονο λυράρη, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση 16χρονου.

Ο λυράρης κατέθετε για πάνω από μισή ώρα και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 66χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και τόνισε πως δεν ισχύουν όσα ανέφερε ο 16χρονος.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι γνώστης της τεχνολογίας και σε θέση να δημιουργήσει τα διαφορετικά προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται στη δικογραφία ότι έφτιαξε για να προωθήσει το παιδί σε άλλα άτομα. Επίσης υποστήριξε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα για λόγους υγείας δεν ήταν δυνατόν να είχε διαπράξει τα εγκλήματα που περιγράφονται.

Πλήθος κόσμου

Να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου την ώρα που γινόταν η μεταφορά του λυράρη. Με σκυμμένο το κεφάλι και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο 66χρονος οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου στο γραφείο του εισαγγελέα.