Ο δεύτερος σταθμάρχης της απογευματινής βάρδιας, την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη, έφτασε νωρίς το μεσημέρι (28/03) στον ανακριτή Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος, που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του τη μοιραία νύχτα, παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα 30 σελίδων στον εφέτη ανακριτή.

Ο σταθμάρχης αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, όπως για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00.

Ο κατηγορούμενος μόνιμος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν στην απογευματινή βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00, έχει καλέσει προς υπεράσπισή του, τρεις μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και έναν κλειδούχο, οι οποίοι θα καταθέσουν πως η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος σταθμάρχης.

Κανονισμός Κίνησης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταθμάρχης θα επικαλεστεί τον κανονισμό Κίνησης του ΟΣΕ, που αναφέρει σε παραγράφους του ότι από τη στιγμή που αναλαμβάνει ο επόμενος, την ευθύνη την έχει αυτός και όχι ο προηγούμενος σταθμάρχης.

Την Πέμπτη θα απολογηθεί και ο προϊστάμενος κυκλοφορίας, ενώ μεταξύ άλλων ο εφέτης ανακριτής ερευνά ποιοι έσβησαν με μπλάνκο την ώρα αποχώρησης από το σταθμό στο ειδικό έγγραφο για τις βάρδιες. Να σημειωθεί ότι άπαντες κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.