Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης εκτελούσε την απογευματινή βάρδια στον σταθμό Λάρισας την 28η Φεβρουαρίου, την ημέρα που έλαβε χώρα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο σταθμάρχης φαίνεται να ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει έως τις 23:00, όπως προβλεπόταν από τον προγραμματισμό των βαρδιών, εκείνος όμως φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα, στις 22:00.

Αρχικά, στο μητρώο των βαρδιών σημείωσε σαν ώρα αναχώρησης 22:20 και σε δεύτερο χρόνο διόρθωσε τη σήμανση με blanco, γράφοντας 22:30, γεγονός που παραμένει ακατανόητο, εφόσον και πάλι θα είχε αποχωρήσει αντικανονικά, παραβιάζοντας κατά 30 λεπτά το ωράριό του.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος σταθμάρχης κατηγορείται ήδη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες.

Ο λόγος για τον οποίον ο Κ.Π. απεχώρησε νωρίτερα, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ήταν για να αγοράσει σουβλάκι για τον μικρότερο γιο του, ο οποίος βρισκόταν στην οικογενειακή οικία, καθώς ετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα, σε παρατήρηση συναδέλφου του, ο οποίος τον ρώτησε «γιατί άφησες μόνο του τον Σαμαρά;», εφόσον όλοι στον ΟΣΕ Λάρισας γνώριζαν ότι ήταν ανεπαρκής, ο Κ.Π. απάντησε κάτι σαν «και τι θες να κάνω; Να καθίσω να τον φυλάω;».

*Πηγή: Larissanet