Mε ανάρτησή της στα social media, η πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη στήριξη που έδειξε στο πρόσωπό της, σχετικά με το περιστατικό bullying που υπέστη από φοιτητές της, επειδή έγραψε στο Facebook ότι οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πολλώ δε μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μια εθνική τραγωδία.



Μετά την ανάρτησή της, φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής», ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον της καθηγήτριας. Αρχικά πήγαν στο γραφείο της Βάνας Νικολαΐδου «προκειμένου να τοποθετηθεί για την αισχρή ανάρτησή της σε σχέση με την κρατική δολοφονία των Τεμπών» και στη συνέχεια απαίτησαν... την παραίτησή της! Μάλιστα, η παράταξη επέκρινε την καθηγήτρια ότι «στοχοποιεί αρχικά τις ίδιες τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις, τους συλλογικούς φορείς, αλλά και τις ίδιες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων». Στο μεταξύ, στην είσοδο του κτιρίου της Φιλοσοφικής στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου ανήρτησαν ανενόχλητοι πανό ζητώντας την παραίτηση της καθηγήτριας από τη θέση του προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και σε απόφασή της εξέφρασε «την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της συναδέλφου. Υποστηρίζουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των μελών της σχολής να εκφράζουν ανεμπόδιστα τις απόψεις τους», ανέφερε.