Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εισηγήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο να σταματήσει η χρηματοδότηση για την κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα Ευρωπαϊκής Ένωσης, «δείχνοντας» ουσιαστικά και τον φράχτη στον Έβρο.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που και ανέφερε τα εξής: «Μετά την επιτυχία της χώρας μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. σε μέτρα επιτήρησης στον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την οποία ζητεί να μη χρηματοδοτεί η Ε.Ε. την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα. Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του, όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του «δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα» και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες «λιάζονταν» στην επικράτειά μας. Αυτά, και άλλα παρόμοια -σαν τα σχέδια για την εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών που αποκάλυψε ο κ. Δραγασάκης- εννοούν όταν λένε για "προοδευτική διακυβέρνηση". Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να αλλάξει ταχύτητα στην Ελλάδα, βάζοντας την όπισθεν».



O Παπαδημούλης έγραψε την Τετάρτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ηχηρό "όχι" της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας και Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.», έγραψε την Τετάρτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.


Αύριο στον Έβρο ο Μητσοτάκης

Εν τω μεταξύ, ισχυρό συμβολισμό ως προς τη μεταναστευτική πολιτική και την προστασία των συνόρων, την οποία σκοπεύει να συνεχίσει η Ν.Δ., στέλνει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή στον Έβρο για την υπογραφή της επέκτασης του φράκτη.

Είναι μία από τις πολιτικές στις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αναδείξει τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις που υπάρχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση Παπαδημούλη στον Οικονόμου

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν άφησε ασχολίαστη την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Σταματήστε επιτέλους τα Fake News και την αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα. Η δήθεν "τροπολογία Παπαδημούλη" είναι πια η επίσημη θέση του Ευρωκοινοβουλίου και την ψήφισε και το μισό ΕΛΚ. Περιλαμβάνεται σε έκθεση που εγκρίθηκε με 28 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά. Ψηφίστηκε δηλαδή και από το ΕΛΚ!».