Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
tempi_epistrofi
Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Οργή από τις οικογένειες μετά την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου γιατί το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε»

Η καταβολή έγινε σε επιζώντες αλλά και σε θανόντες

Σοκ και δέος προκαλούν στο πανελλήνιο όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα, σε μια ενέργεια που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συγγενείς επιζώντων και νεκρών του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών προχώρησε η Hellenic Train. Ειδικότερα, επέστρεψε στους συγγενείς το αντίτιμο του εισιτηρίουγιατί το ταξίδι… «δεν ολοκληρώθηκε».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, η καταβολή έγινε σε συγγενείς επιζώντων αλλά και θανόντων, καθώς το δρομολόγιο θεωρήθηκε «μη ολοκληρωμένο».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αδελφός του αδικοχαμένου Βαγγέλη Βλάχου, Βάιος, ανέφερε: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση -που δεν έγινε- ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε, αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα.

Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».

eis

Από την πλευρά του ο Στέλιος Ρίμπας, πατέρας επιζήσασας που βρισκόταν στο 6ο βαγόνι την ώρα της σύγκρουσης, ανέφερε: «Είμαι εξοργισμένος. Δεν έχω ενημέρωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Η κόρη μου ήταν από αυτούς που έφτασε στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο μετά τη σύγκρουση».