Απών από τις περισσότερες συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθεται η εν διαστάσει σύζυγός του Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης τους, είναι πλέον ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο 31χρονος πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα είχε δηλώσει πριν από την έναρξη της δίκης ότι θα βρισκόταν ανελλιπώς στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να δει να απονέμεται δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον της Πισπιρίγκου, σε μια μαραθώνια κατάθεση που διήρκεσε τρεις ημέρες. Κι ενώ είχαν κυκλοφορήσει ακόμα και φωτογραφίες στο διαδίκτυο, μέσα από την αίθουσα, όπου φαινόταν βλοσυρός και σκυφτός, να έχει επιλέξει τα τελευταία καθίσματα, μακριά από την 34χρονη κατηγορούμενη, ξαφνικά σταμάτησε να εμφανίζεται στο πλευρό των δικηγόρων του.

Όπως επιβεβαίωσε χθες ο δικηγόρος του, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, πράγματι ο πελάτης του απουσιάζει, καθώς τον τελευταίο μήνα εργάζεται. «Ο κύριος Δασκαλάκης έχει βρει δουλειά. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έρχεται το τελευταίο διάστημα στο δικαστήριο. Σε επόμενες συνεδριάσεις, σε κάποιους συγκεκριμένους γιατρούς θα πάρει άδεια από τη δουλειά του και θα είναι εδώ. Και φυσικά, αν κληθεί από το δικαστήριο ξανά. Αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να πατήσει στα πόδια του και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να βρει δουλειά», είπε αρχικά ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη και πρόσθεσε: «Έχει βρει εργασία ως επιθεωρητής σε μια μεγάλη εταιρεία. Γνωρίζουμε πού, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το πούμε. Είναι επιθεωρητής. Πάει και επιθεωρεί κάποια καταστήματα. Αυτή είναι η εργασία του Μάνου Δασκαλάκη».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος εργάζεται σε εταιρεία αθλητικών ειδών, ίσως επειδή κατά το παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα της Πάτρας. Παλαιότερα είχε εργαστεί ως μεταφορέας και για ένα διάστημα ως τραγουδιστής σε νυχτερινό κέντρο. Πλέον μένει μόνιμα στην Αθήνα μαζί με τη νέα σύντροφό του, ενώ τον Ιούνιο πρόκειται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο της Πάτρας η αίτηση διαζυγίου που έχει καταθέσει για να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «Ρούλα Πισπιρίγκου».

«Η μητέρα έδωσε σουβλάκι στο παιδί χωρίς να ρωτήσει»

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε χθες η δίκη για τη φερόμενη δολοφονία της Τζωρτζίνας, με την κατάθεση της παιδιάτρου Λαμπρινής Βίτσα, η οποία τον Απρίλιο του 2021 εργαζόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Όπως κατέθεσε, είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα δύο φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, ενώ ήταν παρούσα στη διαδικασία ανάνηψης όταν το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή το απόγευμα της Κυριακής 11 Απριλίου 2021.

Πρόεδρος: Στο φύλλο νοσηλείας φαίνεται, όταν ξεκινά η σίτιση, ότι το παιδί πρέπει να τρώει ελαφρά, σούπα και φρυγανιά. Η μητέρα στις 11/4 του πήρε σουβλάκι. Πώς το εξηγείτε;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δεν ήταν η ενδεδειγμένη διατροφή, σίγουρα.

Εισαγγελέας: Η γιατρός κ. Στογιαννίδου μας είπε ότι η μητέρα όφειλε να ρωτήσει για το σουβλάκι, ωστόσο δεν το έκανε.

Η κ. Βίτσα, το πρωί της Κυριακής 11/4, ενημέρωσε τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος βρισκόταν με την Τζωρτζίνα, πως η πορεία της ήταν σταθερή. «Εκείνος μου είπε “έτσι γίνεται με εμάς: ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται”. Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δύο παιδιά. Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα, προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα “μην αγχώνεστε, στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω”», σημείωσε η μάρτυρας, η οποία πρόσθεσε πως, μετά την ανάνηψη, «όταν βγήκε το παιδί με το φορείο από τον θάλαμο, η μητέρα ήταν απέξω. Εκεί την είδα. Ήταν μια ψύχραιμη μητέρα, αυτό θυμάμαι. Μετά την ανακοπή του παιδιού την είδα ψύχραιμη».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 30/3