Τρομοκρατικό δίκτυο σχεδίαζε χτυπήματα στη χώρα μας, σε ισραηλινούς και εβραϊκούς στόχους. Ήδη δύο άτομα, υπήκοοι Πακιστάν 27 και 29 ετών, έχουν συλληφθεί από τις Αρχές, ενώ αναζητείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων, ένας άνδρας περίπου 30 ετών, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται στο Ιράν από όπου έδινε τις εντολές για το χτύπημα.

Ανησυχία στις Αρχές


Το βασικό που ανησυχεί τις Ελληνικές Αρχές είναι ότι μετά από 35 χρόνια, από το 1988, υπάρχει σχέδιο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα.

Σημειώνετε ότι η Ελλάδα, ούτε την εποχή των τζιχαντιστών αλλά ούτε και της Αλ Κάιντα είχε ποτέ αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός της και παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν βρεθεί στη χώρα τρομοκράτες που δρουν ή σχεδίαζαν να δράσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η δυσχέραινση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει βάλει τη χώρα στο στόχαστρο του ρωσοϊρανικού άξονα, με αποτέλεσμα τρομοκράτες να βάζουν και την Ελλάδα στο στόχαστρο πιθανών επιθέσεων.

Τα λεφτά θα πήγαιναν στις οικογένειες των τρομοκρατών στο Πακιστάν


Όσον αφορά τους δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με νέα στοιχεία, τα χρήματα που θα λάμβαναν για την επίθεση, θα πήγαιναν σε συγγενείς τους το Πακιστάν.

Αυτό έχει προκύψει από τις συνομιλίες τους με τον εγκέφαλο της επίεθσης, τον 30χρονο ομοεθνή τους, που μένει στο Ιράν, και ο οποίος επικοινωνούσε μαζί τους από κινητό τηλέφωνο με αριθμό που αντιστοιχεί στο Ντουμπάι.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των δύο εν δυνάμει δραστών, έχει πει στην απολογία του ότι είχε δεύτερες σκέψεις για το χτύπημα, γι’ αυτό και συνεχώς έβρισκε λόγους αναβολής της συμμετοχής του.