Το Πάσχα δεν σηματοδοτεί απλώς το μέσον της άνοιξης, αλλά και το πρελούδιο του καλοκαιριού, ως εκ τούτου οι ταξιδιώτες αδημονούν για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. 

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει ότι στους τουριστικούς προορισμούς υπάρχει 90% πληρότητα σε καταλύματα και σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Χαρακτηριστικά: «Κινούμαστε πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουμε μία πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου απ' όλη τη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι φέτος επέλεξαν να αναζητήσουν εγκαίρως την πασχαλινή τους απόδραση», δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Τσοπανάκης.

Από νωρίς οι περισσότεροι φρόντισαν να κλείσουν τον προορισμό που θέλουν να περάσουν τις πασχαλινές εορτές και αυτό φαίνεται τόσο στις πληρότητες όσο και στα ακτοπλοϊκά. Για παράδειγμα, αν μπούμε γνωστή πλατφόρμα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ήδη το δρομολόγιο της Μεγάλης Πέμπτης 22:30 το βράδυ για Πάρο δεν έχει διαθέσιμα εισιτήρια. Ίδια εικόνα και για Σύρο. Μόνο τα πρωινά δρομολόγια έχουν εισιτήρια, το μοναδικό βραδινό είναι γεμάτο.

Ανάρπαστα και τα καταλύματα, άλλωστε τόσο τα Airbnb όσο και τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς έχουν πληρότητες από 60% έως πάνω από 90%.

Οι προτιμήσεις ποικίλλουν και οι επιλογές πολλές, με τους εκδρομείς να δίνουν μάχη για ένα κατάλυμα σε Κέρκυρα, Πάτμο, Πάρο, Τήνο, Ναύπλιο, Πήλιο και Ναύπακτο.

Την ίδια ώρα η διαμονή στα νησιά έχει ακριβύνει με ένα δίκλινο στη Σύρο από €80 να κοστίζει €95 και στη Νάξο από 65 ευρώ τώρα να έχει €75. Όσο για τη Μύκονο, οι πληρότητες είναι ήδη υψηλές από τώρα και οι τιμές αναμένεται να διαμορφωθούν αναλόγως.

«Η σεζόν ξεκινάει κανονικά από νωρίς, δηλαδή από τον Απρίλιο. Ιδίως από το επόμενο Σαββατοκύριακο, που είναι το Πάσχα των Καθολικών, τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν πολύ μεγάλες πληρότητες», δήλωσε ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος σωματείου επιχειρηματιών Μυκόνου.

Χαρακτηριστικό της ζήτησης είναι πως σε δημοφιλή πλατφόρμα στη Μύκονο εμφανίζονται να είναι διαθέσιμα μετρημένα δωμάτια και μάλιστα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, τα καταλύματα με συγκεκριμένα κριτήρια από 12 μειώθηκαν σε 11.

Την ανηφόρα έχουν πάρει και οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με τα εισιτήρια για Πάρο από 42 ευρώ και 50 ευρώ τώρα να είναι στα 50, για Μύκονο πέρυσι κόστιζαν €44 και τώρα 52 και 84,70 με το ταχύτερο και για Σύρο, από 38,50 που πλήρωνε κάποιος πέρυσι, τώρα θα δώσει 45,50 ή 67,70 με το ταχύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκδρομείς θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι κρατήσεις δείχνουν πως οι περισσότεροι είναι και με το παραπάνω.