Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση βιασμού του ανηλίκου στην Κρήτη με τις κατηγορίες να βαραίνουν τον 66χρονο λυράρη, ο οποίος πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικής μορφής και αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, της μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η οικογένεια του ανήλικου αγοριού μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για το πώς νιώθει ο ανήλικος.

Η δήλωση της οικογένειας του ανήλικου θύματος

«Η απόφαση της δικαιοσύνης για προφυλάκιση του 66χρονου είναι για μας και το παιδί μας μία πρώτη δικαίωση. Ο γιος μου επιτέλους νιώθει ασφαλής τώρα που ο κατηγορούμενος είναι στη φυλακή. Ελπίζουμε καμία οικογένεια να μην νιώσει τον πόνο που νιώθουμε για όσα εφιαλτικά έζησε το παιδί μας. Και κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να το καταγγείλει στις αρχές. Σας ευχαριστούμε όλους για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας».

«Ο ανήλικος νιώθει ασφάλεια που βρίσκεται στη φυλακή ο κατηγορούμενος»

Η Ευθυμία Σωμαρά, δικηγόρος οικογένειας, μίλησε για την υπόθεση, λέγοντας πως είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου να σιωπήσει ή να αρνηθεί κάτι.

«Οι λεπτομέρειες που έχουν δοθεί από το παιδί στη κατάθεση είναι πάρα πολλές. Όλο το ηλεκτρονικό υλικό έχει αποσταλεί στα εργαστήρια και θα μπορέσει να ταυτοποιήσει άλλα δύο άτομα όπως έχει καταθέσει ήδη ο ανήλικος. Έχει ταυτοποιηθεί ένας γιατρός που δεν έχει προβεί σε σεξουαλικές πράξεις και το επιβεβαιώνει και ο ανήλικος. Ο ανήλικος χρειάζεται δουλειά για να επουλωθούν τα τραύματα αλλά νιώθει ασφάλεια που βρίσκεται στη φυλακή ο κατηγορούμενος και θέλει να βρουν όλα τα παιδιά τα θάρρος να μιλήσεις».