Με συναισθήματα συγκρατημένης αισιοδοξίας επιβιβάστηκαν στην πρώτη αμαξοστοιχία Ιntercity που αναχώρησε στις 10.28 το πρωί από το σταθμό Λαρίσης, με προορισμό την Θεσσαλονίκη περίπου 80 επιβάτες εκ των οποίων αρκετοί ήταν τουρίστες.

Πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ο συρμός αυτός αναχωρούσε γεμάτος κάθε Δευτέρα πρωί για Θεσσαλονίκη και μάλιστα, τις περισσότερες φορές έβαζε παραπάνω βαγόνια. Τώρα όμως έφυγε με πέντε βαγόνια, τα οποία ενδεχομένως γεμίσουν στη διάρκεια του ταξιδιού.

5852317
5852315
5852372
5852363

«Ανησυχώ αλλά τα λεωφορεία είναι γεμάτα και πρέπει να πάω στον προορισμό μου», δήλωσε μια κυρία από τη Φθιώτιδα. «Δεν φοβάμαι είμαι δυνατή για αυτό και κάθομαι στο πρώτο βαγόνι», ανέφερε μια ηλικιωμένη κυρία. «Έγινε μια φορά δεν πιστεύω ότι θα ξανά γίνει», σημείωσε μια νεαρή που όπως είπε της αρέσει να ταξιδεύει με το τρένο.

Οι περισσότεροι θα κατέβουν σε κοντινούς προορισμούς και πάντως πριν από τα Τέμπη. «Εγώ ταξιδεύω κάθε δυο μήνες με το τρένο για Θεσσαλονίκη, όλα τα χρόνια αλλά και ενώ δεν έπρεπε να φοβάμαι έχω μια ανησυχία» δήλωσε ένας επιβάτης που ταξιδεύει στη δεύτερη θέση με το σκυλί του.

Οι πολίτες έχουν κλείσει έως τώρα εισιτήρια ηλεκτρονικά. Τριάντα τέσσερις ημέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, οι επιβατικοί συρμοί ξαναμπαίνουν στις σιδηροδρομικές ράγες. Σε κάθε σταθμό βρίσκονται ήδη 3 σταθμάρχες και σε κάθε τρένο 2 μηχανοδηγοί.

Σύμφωνα με τη  Hellenic Train από σήμερα, τα επιπλέον δρομολόγια του δικτύου είναι τα εξής: 1) Στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: α) από Αθήνα η αμαξοστοιχία IC52, με ώρα αναχώρησης 10:28 β) από Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία IC55, με ώρα αναχώρησης 10:08. Επίσης, 2) στη διαδρομή Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα: α) από Αθήνα η αμαξοστοιχία 882, με ώρα αναχώρησης 08:28 και β) από Καλαμπάκα η αμαξοστοιχία 887.  

Όσον αφορά στις δικαστικές εξελίξεις, εντός της εβδομάδας έχουν κληθεί από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο κεντρικός σταθμάρχης  Λάρισας και ένας συνταξιούχος σταθμάρχης που επί σειρά ετών είχε υπηρετήσει στο δίκτυο της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και θεωρείται ο πλέον έμπειρος για να δώσει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία των σταθμών αλλά και το επαγγελματικό επίπεδο του προσωπικού και των εκπαιδευτών.

IMG-20230403-WA0002

Σημειώνεται ότι στο πρωινό τρένο με το οποίο ταξίδευε και ο υπουργός μεταφορών και υποδομών Γ. Γεραπετρίτης, ήταν γεμάτο.