Η Ελλάδα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσει τα Αμερικανικά μεταφορικά  ελικόπτερα τύπου  Black Hawk. Αυτό ξεκίνησε μέσω ενός LoR για P&A (Letter of Request for Price and Availability) δηλ. με την επίσημη Επιστολή Ενδιαφέροντος για Τιμή και Διαθεσιμότητα στην Αμερικανική κυβέρνηση όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Το αίτημα αναφέρεται για 24 αεροσκάφη για την αεροπορία στρατού  συν 15 για την Πολεμική αεροπορία. Το ελικόπτερο UH-60M Blackhawk είναι η τελευταία γενιά του κύριου ελικοπτέρου μάχης του Στρατού των ΗΠΑ.

Το Black Hawk έχει εκατομμύρια ώρες πτήσης,  πάρα  πολλές από τις οποίες έχουν γίνει σε μάχες. Να σημειώσουμε ότι Black Hawk και διάφοροι τύποι του, αποτελούν το μέσο μεταφορικό ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ  που υπηρετεί αυτήν την στιγμή στον  αμερικανικό στρατό και βρίσκεται σε υπηρεσία  σε διάφορους τύπους σε 34 ακόμη κράτη σε όλο τον κόσμο.

Το Black Hawk αναμένεται να παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι το 2070 στον αμερικανικό στρατό, γεγονός που καθιστά την αγορά χρήσιμη και ασφαλή αφού θα υπάρχει εξυπηρέτηση και ροή τεχνολογίας και ανταλλακτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον. Το ελικόπτερο Black Hawk μπορεί να εκτελέσει μια ποικιλία αποστολών, όπως η γρήγορη και ασφαλή μεταφορά στρατευμάτων μεταφορά προμηθειών, εφοδίων και πυρομαχικών. Η  απόκτηση του UH-60M Black Hawk πιθανολογείται ότι θα γίνει μέσω του προγράμματος FMS (Foreign Military Sales Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού). Ουσιαστικά δηλ. πρόκειται για το πρόγραμμα στρατιωτικών  πωλήσεων εξωτερικού, του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.  

Διευκολύνει τις πωλήσεις όπλων, αμυντικού εξοπλισμού, αμυντικών υπηρεσιών και στρατιωτικής εκπαίδευσης των ΗΠΑ σε ξένες κυβερνήσεις με σύναψη συμφωνίας μεταξύ κυβερνήσεων μεταξύ δύο χωρών. Η Ελληνική Κυβέρνηση λοιπόν θα συνάψει σύμβαση άμεσα με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παράδοση των ελικοπτέρων. Οι περιπτώσεις FMS παρέχουν επίσης τη δυνατότητα για περαιτέρω υποστήριξη, η οποία εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για το ελικόπτερο.