Το νέο περιστατικό εκφοβισμού ενός 15χρονου από συμμαθητές του στο Αρσάκειο προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού αυξάνονται συνεχώς.

Στην περίπτωση του 15χρονου, όπως αποκαλύπτεται, το παιδί έχει πέσει και στο παρελθόν θύμα εκφοβισμού από την ίδια παρέα νεαρών.

 Ειδικότερα, την Παρασκευή (30/3) έξι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου περικύκλωσαν, ακινητοποίησαν και έδεσαν με πετονιά τον λαιμό και έπειτα ολόκληρο το σώμα του 15χρονου συμμαθητή τους.

 Μαθητές του σχολείου που ήταν παρόντες στο βίαιο περιστατικό ανέφεραν πως οι νεαροί δράστες γέλαγαν εις βάρος του θύματος και του μιλούσαν χυδαία. Αποκάλυψαν επίσης πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο15χρονος πέφτει θύμα εκφοβισμού από τα συγκεκριμένα παιδιά.

 «Δεν μπορούσα να αντιδράσω»

Τα όσα κατήγγειλε ότι έζησε την περασμένη Παρασκευή το 15χρονο αγόρι μέσα στο σχολείο του είναι εξωφρενικά.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς, οι συμμαθητές του τον περικύκλωσαν και αφού τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν μια πετονιά στον λαιμό.

«Είχαμε διάλειμμα κι εγώ όπως και η παρέα των έξι παιδιών βρισκόμασταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Ξαφνικά, με πλησίασαν και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Τότε μου τύλιξαν μια πετονιά στον λαιμό και προσπάθησαν να την τυλίξουν και σε όλο μου το σώμα. Γέλαγαν μαζί μου, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παρακολουθούσαν».

 Συνελήφθησαν τέσσερις μαθητές

Το παιδί κατήγγειλε στην Αστυνομία τα όσα τρομακτικά είχε βιώσει. Λίγες ώρες μετά, οι τέσσερις από τους έξι συμμαθητές του συνελήφθησαν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

 Η αρμόδια εισαγγελέας, ωστόσο, ζήτησε την άμεση υποβολή της δικογραφίας, ενώ στα παιδιά όπως και στους γονείς τους έγιναν αυστηρές συστάσεις, πριν αποχωρήσουν.

 Το επεισόδιο bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή από συμμαθητές του, ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι, έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και καθηγητές. Με το σχολείο να αντιδρά άμεσα.

 H ανακοίνωση του σχολείου

 «Εντός της ημέρας θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

 Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η μαρτυρία ενός νεαρού απόφοιτου του ίδιου σχολείου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι και αυτός είχε πέσει θύμα bullying όσο ήταν μαθητής.

 Το 15χρονο αγόρι, που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπέρανε ότι τα τραύματα στο σώμα του συνάδουν με τα όσα ο μαθητής περιέγραψε ότι συνέβησαν στους αστυνομικούς.

 Το νεαρό θύμα επέστρεψε σήμερα κανονικά στα μαθήματά του.

 Πού βρέθηκε η πετονιά;

Για την πετονιά που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του 15χρονου, φαίνεται να ήταν στο σχολείο, γιατί χρησιμοποιούνταν στο μάθημα της Τεχνολογίας.

 Επομένως, δεν την έφερε κάποιος από τους μαθητές μαζί του. Την ίδια ώρα, μία καταγεγραμμένη μαρτυρία μαθητή του σχολείου αναφέρει ότι εντός του σχολικού περιβάλλοντος έχει δει μαχαίρια.