Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη δράση του δικτύου τρομοκρατών στην Ελλάδα. Τα στελέχη της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, αφού κατάφεραν να φτάσουν στην άκρη του νήματος εξαρθρώνοντας σπείρα τρομοκρατίας, αναζητούν τη δικτύωση που μπορεί να είχαν οι τρομοκράτες και τους ενδεχόμενους στόχους τους.

 Μάλιστα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο υπήκοοι Πακιστάν που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος ισραηλινών στόχων στην Αθήνα.

 Όπως αναφέρεται, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν την πρόκληση έκρηξης στην εβραϊκή συναγωγή στην περιοχή του Ψυρρή με τη χρήση εκρηκτικών ή ανάφλεξη φιάλης υγραερίου και στη συνέχεια ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

 Σε μια προσπάθεια να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, σχεδίαζαν την τοποθέτηση σακιδίου εκρηκτικών σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων του 2022.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», μίλησε σχετικά με την υπόθεση.  Τρία είναι τα προβληματικά σημεία που υπάρχουν στην υπόθεση.

Πρώτον, φαίνεται οι στόχοι να μην είναι μόνο ισραηλινού ενδιαφέροντος, αλλά υπήρχε επιδίωξη για τα λεγόμενα «τυφλά» χτυπήματα, κι εδώ προκύπτει το ερώτημα αν μέσα στη λίστα υπήρχαν και Έλληνες.

Το δεύτερο ζητούμενο είναι εν ονόματι ποιας οργάνωσης οι δράστες με καταγωγή από το Ιράν λειτουργούσαν και επιχειρούσαν στη χώρα μας.

Το τρίτο και σημαντικότερο είναι αν βρίσκονταν οι δράστες σε καθεστώς στρατολόγησης από τον άνδρα στο Πακιστάν που έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ή από άλλους.