H 12xρονη από τον Κολωνό, της οποία η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας συγκλόνησε την Ελλάδα, δέχθηκε επίθεση στο σπίτι της θείας της στη Λευκάδα που μένει, από άνδρα κουκουλοφόρο ο οποίος εισέβαλε στο χώρο και πρόλαβε να την τραυματίσει με μαχαίρι. Συγγενείς της 12χρονης από τα Σεπόλια, υποστηρίζουν ότι το χτύπημα συνδέεται με την πρόθεση του παιδιού να καταθέσει ξανά και να δώσει νέα ονόματα ατόμων που την κακοποίησαν.

«Το συγκεκριμένο σπίτι επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία», λέει σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία.

Το χρονικό

Η επίθεση σημειώθηκε χθες το πρωί, όταν η θεία της 12χρονης απουσίαζε από το σπίτι. Όταν επέστρεψε βρήκε την ανιψιά της αιμόφυρτη και ξεκίνησαν για την αστυνομία.

«Τώρα πάμε στον ιατροδικαστή. Ήταν κάποιος που προσπάθησε να μπει με κουκούλα στο σπίτι», είπε η θεία της 12χρονης.

Η είδηση έφτασε γρήγορα και στην Αθήνα με τη μητέρα της 12χρονης να υποστηρίζει πως κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να κλείσουν το στόμα στην κόρη της.

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει σε βάρος της κόρης μου, αλλά ακόμη και πριν δύο εβδομάδες άγνωστα άτομα πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της, με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης, το Σάββατο, 1-4-2023, άγνωστος άνδρας πλησίασε και τον δεκάχρονο γιο μου και αδελφό της μόλις βγήκε από την οικία που διαμένουν και του έκανε απειλητική χειρονομία, δείχνοντάς του να μην μιλήσει, μήνυμα το οποίο, προφανώς, προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του».

Νέα κατάθεση από την ανήλικη

Η γιαγιά της 12χρονης καταγγέλλει ότι άγνωστοι είχαν αποπειραθεί ακόμα και να αρπάξουν το παιδί από την αυλή του σπιτιού και ότι η αστυνομία δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατεύσει την εγγονή της.

Η 12χρονη έχει ήδη ζητήσει να καταθέσει εκ νέου και να μιλήσει με ονόματα για βιαστές της, που όλους αυτούς τους μήνες δεν βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της έρευνας. Από αξιωματικούς της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση μετά τη νέα επίθεση, γίνεται λόγος για πολύ σοβαρές καταγγελίες της 12χρονης που εξετάζονται με προσοχή.

Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση των Σεπολίων, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια ζητούν τη φύλαξη του σπιτιού σε 24ωρη βάση, με την ανήλικη όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες να παραμένει φοβισμένη αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη να μην κάνει πίσω μέχρι το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης με θύμα την ίδια, να ξετυλιχθεί μέχρι το τέλος του.