Σοκάρει η είδηση ότι μοιράστηκαν ληγμένα γάλατα σε μαθητές Δημοτικού της Πάτρας!  Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η παροχή των συσκευασιών γάλακτος έγινε από εταιρία προς το σχολείο, ενώ την διανομή τους στους 250 μαθητές του σχολείου ανέλαβαν εκπαιδευτικοί που έγκαιρα διαπίστωσαν πως ορισμένες παρτίδες περιελάμβαναν ληγμένες συσκευασίες.

Η διευθύντρια του σχολείου έστειλε ενημερωτικό mail σε όλους τους γονείς, έτσι ώστε να μην καταναλωθούν τυχόν ληγμένα γάλατα που είχαν πάρει στα σπίτια τους οι μαθητές, ενώ στη συνέχεια επικοινώνησε και με την εταιρία που έκανε τη διανομή προκειμένου να σταλεί διορθωτική παρτίδα.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιάς εκπαίδευσης Αχαΐας, Νίκος Κλάδης, μιλώντας στο thebest.gr: «Πρόκειται για ένα σχολείο με 250 μαθητές, ενώ ήταν η 13η φορά που παρέλαβε γάλατα. Δεν ήταν όλα τα γάλατα ληγμένα. Η διεύθυνση λειτούργησε όπως έπρεπε και ενημέρωσε. Την αποκλειστική ευθύνη για το τι μοιράζει έχει η εταιρεία που θα πρέπει να έχει αυξημένο επίπεδο ελέγχου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διακίνηση σε μαθητικό πληθυσμό. Αυτά τα προγράμματα όπου μοιράζονται τρόφιμα σε μαθητές τρέχουν με βάση διαγωνισμούς από τα αρμόδια υπουργεία, θα ενημερώσουμε την επιβλέπουσα αρχή για το τι συνέβη».