Την έντονη αντίδραση των γονέων μαθητών δημοτικού σχολείου στο Αρκτικό Διαμέρισμα της Πάτρας πυροδότησε εκπαιδευτικός που επέβαλε μια πρωτοφανή ομαδική τιμωρία σε μαθητές την περασμένη Τετάρτη 22/03.

Η εκπαιδευτικός τιμώρησε τους μαθητές επειδή έκαναν φασαρία.


«Θα κάθονται σαν στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα»

Σύμφωνα με κάποιους από αυτούς που μίλησαν στην «Πελοπόννησο», χθες, Πέμπτη 23/03, ανακοινώθηκε στην πρωινή προσευχή ότι στα πρώτα διαλείμματα τα παιδιά δεν θα μπορούν να παίζουν, αλλά υποχρεούνται να κάθονται σε πεζούλια ή σε άλλους χώρους, να γευματίζουν ή να πίνουν, χωρίς να σηκώνονται όρθια, να παίζουν ή να τρέχουν. Θα κάθονται, δηλαδή, σαν στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα» κι αυτό γίνεται ως «τιμωρία», όπως ειπώθηκε.

Πατέρας πληροφορήθηκε τι συνέβη, επικοινώνησε με τον Σύλλογο Γονέων και μέλος του Δ.Σ. του επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντάς του πως αυτό έγινε με εντολή της διευθύντριας, όπως μεταδίδει το pelop.gr.


Το θέμα θα φτάσει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

Το θέμα συζητήθηκε πολύ κι όλοι αναρωτιόντουσαν αν κάτι τέτοιο αποτελεί παιδαγωγική τιμωρία, αφού έγινε ομαδικά, με αποτέλεσμα να την «πληρώσουν» και μαθητές που δεν είχαν συμμετοχή στη «φασαρία».

Το θέμα αναμένεται να φθάσει σήμερα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.