Ένα εντυπωσιακό, μεγάλο και ταυτόχρονα ήσυχο σπίτι στο Κρυονέρι Αττικής στεγάζει τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» και ύποπτο για την τέλεση σημαντικών αδικημάτων πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

Το ησυχαστήριο του ιερωμένου αποκάλυψε η εκπομπή «T-Live», στην προσπάθεια να λάβει μια απλή απάντηση για τα όσα έχουν προκύψει στο δικαστικό ρεπορτάζ το τελευταίο διάστημα. Το σπίτι φέρεται να ανήκει σε άνθρωπο που έχει αποφασίσει προ πολλού να μονάσει, εγκαταλείποντας την κοινωνική ζωή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον κατοικεί μόνιμα στο Άγιο Όρος κι έχει παραχωρήσει το σπίτι στον πατέρα Αντώνιο έως ότου ξεδιαλύνει η κατάσταση.

Παρά την προσπάθεια της δημοσιογράφου της εκπομπής να αποσπάσει κάποια δήλωση, η οικογένεια του πατρός Αντωνίου δεν είχε σκοπό να πει το παραμικρό. Όταν η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή αντιλήφθηκε πως έξω από το σπίτι που τη φιλοξενεί βρίσκονταν κάμερες, φέρεται να κάλεσε έναν από τους συνεργάτες του συζύγου της προκειμένου να διώξουν τη δημοσιογράφο!

Στο μεταξύ, στο απολογητικό του υπόμνημα προς τις αρμόδιες εισαγγελείς που «τρέχουν» τη δικαστική έρευνα ο πατέρας Αντώνιος αναφέρει: «Κατηγορούμαι για τη διάπραξη ειδεχθών αδικημάτων σεξουαλικής φύσεως εις βάρος ανηλίκων με αφορμή, κατ’ αρχάς τις δύο καταθέσεις του ενηλίκου σήμερα. Φέρομαι να ξεκινώ να τον παρενοχλώ σε ηλικία 17 ετών, παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται στην “Κιβωτό” από την ηλικία των έξι ετών και αφού η μητέρα του είχε αναλάβει ήδη την επιμέλειά του. Μολονότι περιγράφομαι ως δήθεν “παιδόφιλος”, που επιχειρώ να κακοποιήσω με κάθε ευκαιρία τον καταγγέλλοντα, ο ίδιος φροντίζω τη μεταφορά του στον Βόλο και στην Καλαμάτα. Ποιος θύτης, άραγε, απομακρύνει το θύμα από τη σφαίρα της άμεσης επιρροής του;» φέρεται να λέει ο ιερέας ιδρυτής της «Κιβωτού» και στη συνέχεια στέκεται στις «ακροβασίες» που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εντοπίζει μέσα στις καταθέσεις του καταγγέλλοντα: «Ο καταγγέλλων φέρεται να εκβιάζεται από εμένα, αναφορικά με τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς τη μητέρα του, η οποία φιλοξενούνταν σε σπίτι της “Κιβωτού”.

Ωστόσο, παρ’ όλο που ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την “Κιβωτό” ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 και η πρώτη κατάθεσή του δίνεται τον Νοέμβριο του 2022, τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά το status της μητέρας του και την παροχή βοήθειας προς το πρόσωπό της μέχρι την κατάθεσή του, οπότε και εξαφανίστηκε η μητέρα του με δική της απόφαση... Πότε, άραγε, λέει την αλήθεια; Ή μήπως εκβιάστηκε και πάλι ο καταγγέλλων να εμφανιστεί τηλεοπτικά; Ο καταγγέλλων ψεύδεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, μέσα στις 110 σελίδες που έθεσε υπ’ όψιν των δικαστικών αρχών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 5/04/2023