Mεγάλη έκπληξη αλλά και οργή και ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, προκάλεσε η αποφυλάκιση του προπονητή-βιαστή, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 έτη κάθειρξη για ασέλγεια σε 36 ανήλικους. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει σοκ και πανικό στα θύματά του, η πλειονότητα των οποίων διαμένουν στην Αθήνα.

Ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων Γιώργος Δρυγιαννάκης βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αναφέρθηκε στο βούλευμα που οδήγησε στην αποφυλάκισή του. «Θεωρούμε ότι το βούλευμα της αποφυλάκισης είναι εντελώς αδικαιολόγητο και θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος όντως ζήτησε τα στοιχεία της δικογραφίας», δήλωσε αρχικά.

Σημειώνεται ότι ρόλο στην αποφυλάκισή του έπαιξε και ο ποινικός κώδικας που είχε ψηφιστεί το 2019 και προβλέπει το ανώτατο όριο της ποινικής κάθειρξης στα 20 και όχι τα 25 έτη.

Στην προκειμένη περίπτωση ο προπονητής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220. Αυτά αντιστοιχούν σε 25 πραγματικά χρόνια έκτισης ποινής, τα οποία μειώθηκαν στα 20 με τον νέο ποινικό κώδικα και τελικά αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 13 χρόνια ποινής.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, σημαντικό ρόλο στην αποφυλάκισή του φέρεται να έπαιξαν και οι ισχυρισμοί του στο Εφετείο.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ προκλητικός. Δεν έχει μεταμελήσει και δεν έχει σωφρονιστεί καθόλου. Ενδεχομένως να προσποιήθηκε ότι θα τηρήσει τις προϋποθέσεις της απόλυσης με τέτοιους όρους», επισήμανε ο κ. Δρυγιαννάκης.

Με ποιους όρους αποφυλακίστηκε ο προπονητής

Ο προπονητής αποφυλακίστηκε με τους εξής όρους:

-να μη διαμένει και να μην επισκέπτεται την Κρήτη
-να δίνει το «παρών» δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα
-να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί
-να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς την παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια
-να πηγαίνει για συνεδρίες με ψυχίατρο μία φορά τον μήνα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων, τα περισσότερα από αυτά δεν διαμένουν πλέον στην Κρήτη, αλλά στην Αθήνα, όπου αναμένεται να μεταφερθεί ο εν λόγω προπονητής.