Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος και αναφέρθηκε στην είδηση ότι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα ηγηθεί του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, χαρακτηρίζοντάς την τεράστιο σοκ.

Ο κ. Αλιβιζάτος επισήμανε την αποδοκιμασία από τα τρία αδέλφια του Αν. Κανελλόπουλου, λέγοντας ότι για τον ίδιο αποτελεί ανακούφιση, καθώς δύο εκ των τριών είναι ανώτατοι δικαστικοί και ο τρίτος δικηγόρος.

«Το Σύνταγμα δεν προβλέπει απαγόρευση σε φασίστες να πολιτεύονται και μπορεί να βγει κάποιος να πει είμαι οπαδός του Μουσολίνι ή του Χίτλερ και να πολιτευθεί στο μέτρο που δεν χρησιμοποιεί βία ή τάγματα εφόδου όπως έκανε η Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Αλιβιζάτος.

Για την απόφαση του Αρείου Πάγου που αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα στις αρχές Μαΐου, ο συνταγματολόγος υπογράμμισε πως «ο κ. Κανελλόπουλος βρίσκεται προ του διλήμματος ή να τεστάρει τον νόμο υποβάλλοντας υποψηφιότητα και του ίδιου του Ηλία Κασιδιάρη, κάτι το οποίο αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση του νόμου και θα κληθεί ο Άρειος Πάγος να πει ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος κάποιος που έχει καταδικαστεί, ή να πει δεν κατεβάζω υποψηφιότητα Κασιδιάρη και τοποθετώ κάποιο άλλο πρόσωπο».