Υποψήφιος βουλευτής κόμματος της Αριστεράς ήταν μάρτυρας στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες και να καταδιώκουν το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν εκ των αστυνομικών να πυροβολεί στον αέρα τέσσερις φορές για εκφοβισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η ζωή του υποψήφιου βουλευτή που έτυχε να περνά με το αυτοκίνητό του από την Πατησίων, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, κινδύνευσε και τώρα φαίνεται να είναι έτοιμος να καταθέσει υπέρ των αστυνομικών. Όπως ανέφερε μάλιστα ο Γιώργος Παπαδάκης, ο εν λόγω υποψήφιος βουλευτής είναι στη διάθεση του αστυνομικού -αν αυτός κινηθεί νομικά- να καταθέσει υπέρ του.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να απαγορεύουμε τη διέλευση περιπολικού από την Πατησίων».

Και συμπλήρωσε: «Δημιουργείται σύγχυση του ρόλου του δράστη και του θύματος. Ξεχάσαμε τους μπαχαλάκηδες, δεν αναζητούμε τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών που είναι ποινικό έγκλημα και διαρκές έγκλημα και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τους αστυνομικούς».

«Έχω αγωνιστεί να αφαιρεθούν τα άσυλα και τα άβατα κάθε μορφής σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί η Πατησίων να αποτελέσει άσυλο και άβατο στη διέλευση ενός περιπολικού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ντούμας.

Τι είπε ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

«Πυροβόλησα στον αέρα τέσσερις φορές, γιατί φοβήθηκα ότι θα με λιντσάρουν», είπε ο αστυνομικός που βρέθηκε μαζί με δύο άλλους συναδέλφους του στην Πατησίων, την ώρα που περίπου 35 κουκουλοφόροι με ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ έκαναν επεισόδια, βάζοντας φωτιά σε κάδους και κλείνοντας τον δρόμο.

Οι κουκουλοφόροι, όμως, δεν έμειναν μόνο εκεί. Βλέποντας ότι στο αντίθετο ρεύμα βρίσκεται περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., που, σύμφωνα με το Κέντρο της Αστυνομίας, είχε την εντολή να μην περάσει από την Πατησίων (και στα δύο ρεύματα), άρχισαν να πετούν πέτρες και να το καταδιώκουν. Οι δύο αστυνομικοί βγήκαν από το περιπολικό και άρχισαν να τρέχουν, ενώ ο συνάδελφός τους άνοιξε πυρ στον αέρα για εκφοβισμό. Ο αστυνομικός συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ για τους πυροβολισμούς.