Μετά την παραίτηση του Χρήστου Τζανερίκου ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε με την παρέμβασή του για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει στην προεδρία του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι αυτό της αρχαιότερης αρεοπαγίτου, Ευδοξίας Κιουπτσίδου.

Η Ευδοξία Κιουπτσίδου θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και φυσικά, θα αποφασίσουν για την εκλογική τύχη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερίκος

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Τζανερίκος, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 πολιτικού τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου, υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Η παραίτησή του έρχεται μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δημόσια δήλωσή του αναφορικά με την υπό ψήφιση τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο ανακήρυξης των υποψήφιων κομμάτων και συνδυασμών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου θα την κρατήσει καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός αν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει. Ωστόσο, ο Χρήστος Τζανερίκος συνταξιοδοτείται στο τέλος Ιουνίου.