Τη σύλληψη ενός διαρρήκτη που μπήκε από υδρορροή σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα έφερε στην επιφάνεια το ρεπορτάζ του MEGA, τονίζοντας ότι με τους ταξιδώτες τις μέρες του Πάσχα οι επίδοξοι κλέφτες θα αυξηθούν. 

Αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει πολυκατοικία στην Καλλιθέα. Περίοικος ειδοποίησε ότι είδε διαρρήκτη να σκαρφαλώνει στην υδρορροή και να μπαίνει σε διαμέρισμα.

Τέσσερις μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Απέκλεισαν τις εξόδους της πολυκατοικίας και άρχισαν να τον αναζητούν. Λίγα λεπτά αργότερα τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες.

«Γκρέμισαν εσωτερικό τοίχο για να μπουν σε κάποιο γραφείο μέσα στο φροντιστήριο», δήλωσε μία κυρία.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα, ο επίδοξος διαρρήκτης σκαρφάλωσε στην υδρορροή της πολυκατοικίας προσπαθώντας να μπει σε ένα από τα διαμερίσματα. Αφού δεν τα κατάφερε εισήλθε στο κτίριο από το παράθυρο.

Η… χαρά των διαρρηκτών

«Ευκαιρία είναι τώρα, ευκαιρία για τους κλέφτες, δεν κλέβουν τώρα οι κλέφτες; Εμείς βάλαμε κάμερες, έχουμε βάλει πολλά πράγματα», ανέφερε ένας κύριος.

Οι ημέρες των εορτών, με πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας να την εγκαταλείπουν για την εξοχή είναι το «βούτυρο στο ψωμί» των επίδοξων διαρρηκτών.

Διάφορες ατάκες που αναδεικνύουν του λόγου το ασφαλές: «Κλειδώνουμε, όπου μπορούμε παίρνουμε τα μέτρα μας». «Έχω πόρτα ασφαλείας». «Πριν τρία τέσσερά χρόνια κλέψανε την πολυκατοικία και τώρα κλειδώνει πολυκατοικία κάτω 24ώρες το εικοσιτετράωρο».

Μπαράζ διαρρήξεων στις γιορτές

Πόρτες ασφαλείας, κάγκελα, κάμερες και συναγερμοί είναι τα «όπλα» στη «φαρέτρα» των ενοίκων. Σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν συμφωνήσει να μένει πάντα κάποιος πίσω. «Και συναγερμό και γνωστοί όλοι από τον όροφο από την πολυκατοικία δε φεύγουμε ταυτόχρονα ποτέ». «Κλειδώνουμε τα πάντα και πάνω και κάτω». «Προσπαθώ το σπίτι μου να είναι κλειστό να είναι κλειδωμένα και πάντα πίσω από τις πόρτες μου βάζω τα κλειδιά μου». Οι επίδοξοι διαρρήκτες παρακολουθούν και αναρτήσεις στα social media, ποιος και πότε φεύγει διακοπές. Γι' αυτόν το λόγο, οι αστυνομικοί συμβουλεύουν να μην ανεβαίνουν αυτές οι πληροφορίες στο διαδίκτυο.