Mέσα σε έξι μήνες 17 καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ρημάχθηκαν από σπείρες διαρρηκτών, με τους δράστες να εισβάλλουν στα περισσότερα εξ αυτών  με τη μέθοδο του «ριφιφί». Αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής εξιχνίασαν τις διαρρήξεις και συνέλαβαν πέντε άτομα. Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις του διαρρήκτη.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο διαρρήκτης έχει περάσει από την τρύπα, που άνοιξε στον τοίχο σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ. Χωρίς να κάνει θόρυβο, φτάνει έρποντας στην ταμειακή μηχανή και αρπάζει 2.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο:



Ο ιδιοκτήτης φαρμακείου στις Συκιές περιγράφει στην κάμερα με ποιον τρόπο ο διαρρήκτης μπήκε στο κατάστημα τους. Οι δράστες διέρρηξαν το άδειο κατάστημα, άνοιξαν μία τρύπα στον τοίχο και με τη μέθοδο του «ριφιφί» μπήκαν στο γειτονικό φαρμακείο απ’ όπου άρπαξαν όλα τα χρήματα.

Αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας έφτασαν στα ίχνη των διαρρηκτών. Συνέλαβαν τέσσερα άτομα 27 έως 34 χρόνων για 17 διαρρήξεις με τον ίδιο τρόπο και λεία 139.000 ευρώ. Συνελήφθη και μία γυναίκα η οποία νοίκιαζε αυτοκίνητα για τη σπείρα.

Οι συλληφθέντες μετά τις διώξεις της εισαγγελέα παραπέμφθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία να απολογηθούν.