Η ουγγρική αστυνομία εντόπισε 17 μετανάστες στοιβαγμένους σε κλειστό χώρο χωρίς κατάλληλο εξαερισμό όταν σταμάτησε φορτηγό με τουρκικές πινακίδες κοντά στα νότια σύνορα της χώρας.

Οι μετανάστες -16 από την Αίγυπτο και ένας από τη Λιβύη-, χρειαζόντουσαν άμεσα ιατρική φροντίδα, προσθέτει η αστυνομία σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στον ιστότοπό της, στην οποία προσθέτει ότι οι ζωές τους σώθηκαν μόνον χάρη στην άμεση δράση που αναλήφθηκε έπειτα από πληροφορία που έλαβαν οι ουγγρικές αρχές από τις ρουμανικές.

Η αστυνομία διευκρινίζει ότι σταμάτησε το φορτηγό χθες, Πέμπτη, κοντά στο χωριό Κίστελεκ και κάλεσε ασθενοφόρα για τους μετανάστες και συνέλαβε τον διακινητή, έναν Τούρκο υπήκοο.

Τον Φεβρουάριο 18 Αφγανοί μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό σε παράδρομο κοντά στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.

Χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία διασχίζουν τα Βαλκάνια, θέλοντας να φτάσουν στην δυτική Ευρώπη. Η Ουγγαρία έχει χτίσει φράκτη στα νότια σύνορά της με την Σερβία, αλλά η οδός μέσω της Ουγγαρίας προς τη δυτική Ευρώπη παραμένει δημοφιλής για τους μετανάστες.