Στη γενέτειρά του, Ίμβρο, βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το ρεπορτάζ του MEGA παρουσίασε δηλώσεις του και με ποιους μίλησε κατά την παρουσία του εκεί.  

Ο παλμός της Ορθοδοξίας σήμερα (σημ. Μεγάλη Παρασκευή) χτυπάει στην Ίμβρο, στο πολύπαθο νησί που προσεύχεται, φωτίζει και παρηγορεί.

Την εβδομάδα των Παθών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε να βρεθεί στη γενέτειρά του. Εκεί, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA: «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ίμβρο συγκινούμαι και χαίρομαι, αλλά όλως ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες των Παθών του Κυρίου, θυμόμαστε και τα πάθη της Ίμβρου συναφώς και προσδοκούμε Ανάσταση. Χρόνια πολλά».

Συγκινημένος, στο νησί του συνομίλησε με πιστούς κάθε ηλικίας, ηλικιωμένους αλλά και μικρά παιδιά.

Στην Ίμβρο και ο Νίκος Δένδιας

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, στην Ίμβρο βρέθηκε σήμερα και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο ΥΠΕΞ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφτηκαν τα ελληνικά σχολεία που επαναλειτουργούν στο νησί στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, ύστερα από 40 χρόνια, και τα οποία φιλοξενούν 56 παιδιά.

Ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου, συνάντησε ομογενειακούς φορείς και ομογενείς, ενώ προσκύνησε συγκινημένος στην Ιερά Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου.

Το βράδυ, οι δυο τους επρόκειτο να βρεθούν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αγριδίων, το υψηλότερο ελληνικό χωριό του νησιού, όπου ήταν προγραμματισμένο να χοροστατήσει Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και στην περιφορά του Επιταφίου.