Το νησί της Σύρου και η πρωτεύουσα Ερμούπολη «βούλιαξε» από κόσμο κατά τη λιτανεία των επιταφίων χθες, Μεγάλη Παρασκευή.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, η προαναφερόμενη θρησκευτική ακολουθία είχε μια ιδιαίτερη λάμψη, χωρίς φυσικά να αλλοιώνει στο ελάχιστο το χριστιανικό μήνυμα της ημέρας που είναι ο θάνατος του Χριστού.

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο cyclades24, πλήθος πιστών, επισκέπτες της Σύρου και δημότες του νησιού, συμμετείχαν και παρακολούθησαν την περιφορά των επιτάφιων που ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ. Ως είθισται, ο καθολικός επιτάφιος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας ήταν ο πρώτος που πέρασε από την Πλατεία Μιαούλη για την τέλεση της δέησης από τον εφημέριο του Ναού π. Νίκο, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του.

Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η λιτανεία του επιταφίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια η αντίστοιχη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου που κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Μιαούλη αναμένοντας τον επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που αφίχθη λίγο αργότερα, μαζί με τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Δείτε το βίντεο

Δείτε τις εικόνες

Syros-Epitafios__1_
Syros-Epitafios__2_
Syros-Epitafios__3_
Syros-Epitafios__4_
Syros-Epitafios__5_
Syros-Epitafios__6_
Syros-Epitafios__7_
Syros-Epitafios__9_