Το χρονικό της καταγγελίας κακοποίησης για τον Αλέξη Γεωργούλη έφερε στο φως της δημοσιότητας του ρεπορτάζ του MEGA. Μάλιστα, έχουν περάσει τρία χρόνια από την πρώτη, στην οποία δεν είχε δοθεί το όνομα του φερόμενου ως θύτη, ωστόσο η στάση του ευρωβουλευτή σε μείζον κοινωνικό ζήτημα ήταν μάλλον αρκετή για την καταγγέλλουσα, προκειμένου να προβεί στην επισημοποίησή του. Μάλιστα, σε αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή, η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα, τόνισε ότι από ιατρικά έγγραφα επιβεβαιώνεται το υπαρκτό της καταγγελίας. 



Συγκεκριμένα, με βάση τις πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, πράγματι υπήρξε η καταγγελία το 2020 στις βελγικές αρχές. Όμως, δεν είχε προσδιοριστεί απολύτως η ταυτότητα του θύτη. 

Η καταγγελία, από μέρους της δικηγόρου, προσωποποιήθηκε στα μέσα του 2020 και μετά την συμμετοχή του ευρωβουλευτή σε ευρωπαϊκή καμπάνια υποστήριξης για το κίνημα του #MeToo. Στην καμπάνια ο Αλέξης Γεωργούλης κρατούσε ένα χαρτί που έγραφε «Ενδοοικογενειακή βία (το οποίο το σβήνει με ένα Χ). Μίλα είμαστε δίπλα σου».





Προηγήθηκε καταγγελία

Για το αν υπάρχει κι άλλη καταγγελία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται πως το 2019 είχε κληθεί να εργαστεί μια κοπέλα από την Θεσσαλονίκη η οποία έκανε μια μαθητεία εκεί. Αυτή φαίνεται πως παραπονέθηκε ότι υπήρξε απόπειρα κακοποίησης από τον κ. Γεωργούλη. Ρωτήθηκε από στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου τι συνέβη, αλλά δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Και μάλιστα, ο συνεργάτης του κ. Γεωργούλη που είχε μεσολαβήσει για να δουλέψει εκεί η κοπέλα, έχει επίσης αποχωρήσει του πλευρού του.



Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια αποκάλυψε μιλώντας επίσης στο «Live News», η κ. Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Όπως είπε, «γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές αρχές κάνουν μια μεγάλη έρευνα με μεγάλη καθυστέρηση». Είπε ακόμα ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και προσέθεσε πως υφίστανται και ιατρικά έγγραφα, που επιβεβαιώνουν αυτά τα οποία η ίδια καταγγέλλει.

Κακώσεις σε κεφάλι & σώμα

Ούσα χτυπημένη και τραυματισμένη, πήγε σε φαρμακείο για να της περιποιηθούν τα τραύματα. Μετά από σύσταση της φαρμακοποιού, πήγε σε ιατροδικαστή, ο οποίος την εξέτασε και κατέγραψε τα τραύματά της, τα οποία αφορούσαν κακώσεις σε κεφάλι σώμα.