Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία 63χρονου Ρομά με 30 μαχαιριές από ομοεθνή του σε χωράφι στην Κάτω Αχαΐα, ενώ όλα δείχνουν πως ο δράστης είχε την υποψία πως το θύμα είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τη γυναίκα του.

Το πρωί της Τρίτης αποφάσισε να «λύσει» τις διαφορές του με τον επίσης 63χρονο «αντίζηλό» του κι έτσι τον κάλεσε να «συζητήσουν» σε χωράφι κοντά στο Δημοτικό Σχολείο του Οικισμού «Τσιγγάνικα» της Κάτω Αχαΐας. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και τότε βγήκε το μαχαίρι. Σύμφωνα με το pelop.gr, το θύμα δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει και δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ήταν σοκαριστικές, λες και ο δράστης ήθελε να «εξαφανίσει» καθετί που θα θύμιζε τον «εραστή» της γυναίκας του. Πάνω από 30 μαχαιριές στο σύνολό τους. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ίχνη πάλης, κάτι που σημαίνει πως οι δύο άνδρες πάλεψαν μεταξύ τους.

«Ήταν ατάραχος»

Μια γυναίκα που διαμένει ακριβώς απέναντι άκουσε τον καβγά, είδε τη σκηνή και έντρομη κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα, ο δράστης απομακρυνόταν από το σημείο.

«Ήταν ατάραχος. Τον είδα να περπατά. Λες και δεν είχε συμβεί το έγκλημα», δηλώνει στην «Πελοπόννησο» νεαρός που άκουσε τις φωνές και έσπευσε να δει τι συμβαίνει.

Μετά το έγκλημα στην Κάτω Αχαΐα έφτασε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, καθώς και η ομάδα ΟΠΚΕ. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλεξε άμεσα πληροφορίες και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε και πέρασε χειροπέδες στον δράστη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το έγκλημα ο 63χρονος δράστης φάνηκε σε κάμερα να περπατά και να βγάζει το σακάκι του.

Οι έρευνες στο σπίτι του δράστη

Αμέσως μετά, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, με σημάδια από αίμα. Στην κατάθεσή του επέμεινε για την ερωτική σχέση και περιέγραψε τις υποθέσεις που έκανε παρουσιάζοντας και κάποια κατ’ εκείνον στοιχεία που τον οδήγησαν στον φόνο. Η σύζυγός του, όμως, αρνείται τα πάντα.

Ο ίδιος όχι μόνο ομολόγησε την πράξη του, αλλά υπέδειξε και στους αστυνομικούς πού είχε κρύψει το μαχαίρι - σε έναν θάμνο κοντά στον τόπο του εγκλήματος.