Ύστερα από έρευνα δύο ετών, μια σοβαρή υπόθεση, η οποία αφορά τη δράση μιας από τις μεγαλύτερες μαφίες απατεώνων, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση 67 άτομα, ενώ ανάμεσα στα 82 θύματα της μαφίας των απατεώνων είναι βιομήχανοι, επιχειρηματίες, εργολάβοι, πολιτικοί μηχανικοί και επιχειρηματίες της εστίασης. Οι πρώτες καταγγελίες επιχειρηματιών έγιναν στα Ιωάννινα, αλλά αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα θύματα είναι κάτοικοι Αττικής.

Βαριά κακουργήματα για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Η έρευνα ξεκίνησε με εντολή εισαγγελέα και αφορούσε αρχικά υπόθεση απάτης, ωστόσο προέκυψαν και άλλα βαριά κακουργήματα, όπως είναι η δράση ομάδων μπράβων, τοκογλυφίες, εκβιάσεις, όπλα, ναρκωτικά και ξέπλυμα χρήματος. Η δικογραφία παραδόθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών στον αρμόδιο εισαγγελέα τη Μεγάλη Δευτέρα και αναμένονται εξελίξεις.

Έστελναν μπράβους στα θύματά τους και τους ξυλοκοπούσαν

Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονταν ως άτομα με μεγάλη οικονομική άνεση, υψηλές διασυνδέσεις σε οικονομικούς, δικαστικούς και αστυνομικούς κύκλους, που μπορούσαν να διπλασιάσουν τα χρήματα των επενδυτών, τους οποίους τις περισσότερες φορές εντόπιζαν στα μεγάλα καζίνο της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν πως εάν τα θύματα διαπίστωναν ότι είχαν εξαπατηθεί, τα μέλη της συμμορίας έστελναν μπράβους να τα εκφοβίσουν και να τα ξυλοκοπήσουν.

Λεία 2,5 εκατ. ευρώ είχαν αποσπάσει τα μέλη της οργάνωσης

Στην υπόθεση εμπλέκονται 6 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρία αδέρφια που ο πατέρας τους ήταν μέλος του κυκλώματος, οι οποίοι έμπαιναν στο σύστημα poliseonline και έδιναν πληροφορίες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για διωκτικά έγγραφα που εκκρεμούσαν. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν αποσπάσει από τα θύματά τους 2.500.000 ευρώ.

Ο ογκωδέστατος φάκελος στοιχείων της έρευνας που συνέλεξαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αριθμεί 2.500 σελίδες. Η έρευνα κράτησε περίπου δύο χρόνια και παραδόθηκε στον δικαστικό λειτουργό τη Μεγάλη Πέμπτη.