Στις αρχές Απριλίου ο Αλέξης Γεωργούλης ενημερώθηκε για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, μετά τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου. Αυτό δήλωσε η Olivia Venet, μία εκ των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον των βελγικών Αρχών.

 Η Olivia Venet υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

 «Στις αρχές Απριλίου του 2023 ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη», σημειώνει.

 Παράλληλα η δικηγόρος του Έλληνα ευρωβουλευτή υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

 «Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές Αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών Αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό», προσθέτει η δικηγόρος.

  Η καθυστέρηση

Παράλληλα, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη σημειώνει την καθυστέρηση στην αντίδραση των βελγικών Αρχών και το γεγονός ότι οι διαδικασίες «έτρεξαν» λίγο πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

 «Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα», σημειώνει.

 Δεν έχουν λάβει τη δικογραφία

Τέλος, η Olivia Venet αναφέρει ότι η πλευρά του Έλληνα ευρωβουλευτή δεν έχει λάβει γνώση των όσων έχει πει στη Δικαιοσύνη η καταγγέλλουσα.

 «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό», τονίζει και συμπληρώνει πως «ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».