Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις υπηρεσίες ασφαλείας μετά τον θάνατο της υποδιευθύντριας των φυλακών Μαλανδρίνου Παναγιώτας Μπραϊμάκη στη Φανερωμένη της Φωκίδας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης και την τοποθέτηση χθες το πρωί εμπρηστικών μηχανισμών σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη στη Δάφνη.

Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση της Μπραϊμάκη από τα έως τώρα αποτελέσματα της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας δεν προκύπτει άλλο πέραν του ότι η γυναίκα φέρεται να έχασε τις αισθήσεις όταν οδηγούσε. Ούτε μιλούσε στο τηλέφωνό της ούτε εμποδίστηκε από άλλο όχημα.

Ωστόσο, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των parapolitika.gr , αλλοδαποί κρατούμενοι που εκτίουν ποινές ισοβίων για σωρεία δολοφονιών, μεταξύ αυτών και ορισμένων με μεγάλη δημοσιότητα, φαίνεται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατηγορώντας τους για κακομεταχείριση και αρνητική αντιμετώπιση στα αιτήματά τους για ολιγοήμερες άδειες εξόδου, καθώς έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο φυλάκισης.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα νήματα δεν κατευθύνονται μόνον μέσα από τις φυλακές αλλά και από παλαιούς ποινικούς, Έλληνες και αλλοδαπούς, που έχουν αποφυλακιστεί.

Η περίπτωση της Μπραϊμάκη, το αυτοκίνητο της οποίας υπό άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του στην επαρχιακή οδό Αντιρρίου-Ιτέας και κατέληξε σε γκρεμό δέκα μέτρων με αποτέλεσμα η οδηγός να βρει ακαριαίο θάνατο, απασχόλησε αμέσως την ΕΛ.ΑΣ., καθώς η άτυχη γυναίκα συνυπηρετούσε με τον σύζυγό της στις φυλακές Μαλανδρίνου διατηρώντας σχέσεις με τον επίσης θανόντα διευθυντή του ίδιου καταστήματος, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε ανάλογο αυτοκινητικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2017, σε κοντινό σημείο στη Δωρίδα.

Επίσης η οικογένεια Μπραϊμάκη όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνάδελφοί τους βρίσκονταν δίπλα στην οικογένεια του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, τον οποίο είχε σκοτώσει με μαχαίρι ο Αλβανός ισοβίτης Ιλί Καρέλι τον Μάρτιο του 2014 στις φυλακές Μαλανδρίνου και λίγες μέρες αργότερα έπεφτε και ο ίδιος νεκρός από τα χτυπήματα δεσμοφυλάκων του καταστήματος της Νιγρίτας Σερρών όπου είχε μεταφερθεί.

Όλος αυτός ο κύκλος αίματος παραλίγο να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν 2 μήνες μετά, τον Μάιο του 2014, ο τρομοκράτης της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος τότε ήταν δραπέτης, είχε στείλει στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας βιβλίο θρησκευτικών ψαλμών-βόμβα που έγινε αντιληπτό την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, το δίκτυο υποστήριξης του Ξηρού απαρτίζονταν κυρίως από μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που είχαν βάλει βόμβα σε τάπερ στο αμάξι της Μ. Στέφη τον Ιούνιο του 2013, πάλι έξω από το σπίτι της στη Δάφνη, όταν και τότε η γυναίκα αυτή υπηρετούσε ως διευθύντρια στις φυλακές Κορυδαλλού. Συνεπώς, οι έρευνες κινούνται και προς την κατεύθυνση πρώην φυλακισμένων για τρομοκρατικές ενέργειες που κατά την παραμονή τους στις φυλακές είχαν αποκτήσει δεσμούς με ποινικούς.