Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές μετά την καταγραφή ενός ακόμη θανάτου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του.

Διαβάστε: Πάτρα: Νέος θάνατος κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Φτάνουν τους επτά σε λίγες εβδομάδες

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ο εκλιπών είναι ένας 72χρονος άνδρας με καταγωγή από την Κόρινθο. Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του παραμένουν αδιευκρίνιστες και τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.


Μαύρο ρεκόρ στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών: 8 νεκροί σε διάστημα δύο μηνών

Το νέο αυτό τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα, καθώς ο αριθμός των κρατουμένων που έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο δίμηνο ανέρχεται πλέον στους οκτώ. Η δραματική αυτή συχνότητα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης, κράτησης, αλλά και την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και παρακολούθησης των εγκλείστων.


Μεταμεσονύκτια απόβαση του ελληνικού FBI

Η κατάσταση στις φυλακές οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση των κεντρικών υπηρεσιών ασφαλείας. Όπως αποκαλύπτει το tempo24, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/6), ειδικό κλιμάκιο της νεοσύστατης υπηρεσίας (γνωστής ως «Ελληνικό FBI») πραγματοποίησε αιφνιδιαστική απόβαση στην Πάτρα, ταξιδεύοντας απευθείας από την Αθήνα. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σωφρονιστικό κατάστημα και προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε μεγάλο αριθμό κελιών, αιφνιδιάζοντας τους κρατουμένους.

Η εκτεταμένη επιχείρηση απέδωσε άμεσα καρπούς, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν κινητά τηλέφωνα, που φυσικά απαγορεύεται να βρίσκονται στην κατοχή κρατουμένων.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις των αρχών, οι οποίες θα ρίξουν φως τόσο στα αίτια θανάτου του 72χρονου όσο και στα τελικά αποτελέσματα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.