Τον τοίχο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Σταυρούπολης της Θεσσαλονίκης, το σχολείο που αποφοίτησε το 1997 ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, κοσμεί πλέον ένα εντυπωσιακό και άκρως συγκινητικό γκράφιτι, που απεικονίζει τον αείμνηστο Έλληνα Ολυμπιονίκη με φτερά αγγέλου.

Το έργο του καλλιτέχνη Μάριου Σιμόπουλου είναι αφιερωμένο στον εμβληματικό αθλητή του τάε κβον ντο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

Στο σημείο βρέθηκε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, μαζί με τα δύο τους παιδιά και σε ανάρτησή της ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη για το έργο του.

Η ανάρτηση

«Το καλύτερο δώρο για τη γιορτή του Γιώργου μάς έκανε ο Μάριος Σιμόπουλος που σήμερα ολοκλήρωσε το γκράφιτι του Αλέξανδρου στο 1ο Γυμνάσιο Λύκειο Σταυρούπολης, στο κτίριο που υπήρξε μαθητής ο Αλέξανδρος μέχρι το 1997, όταν και αποφοίτησε.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον δήμαρχο Σταυρούπολης κ. Δεμουρτζίδη για την πρωτοβουλία και τον διευθυντή τομέα αθλητισμού κ. Αναστασιάδη για τα διαδικαστικά.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλλιτέχνη που δούλεψε αδιάκοπα τέσσερις ημέρες προκειμένου αύριο οι μαθητές που θα επιστρέψουν στα θρανία να το δουν μπροστά τους».