Παρ' ότι η ιατροδικαστική εξέταση, κατ' αίτημα του συνηγόρου της, στην οποία υποβλήθηκε η 49χρονη που περιέλουσε με οινόπνευμα και έβαλε φωτιά στον 58χρονο σύζυγό της, ο οποίος νοσηλεύεται στη Β' ΜΕΘ του «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης με βαριά εγκαύματα δεύτερου βαθμού -και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη- έδειξε κακώσεις και παλαιότερα σημάδια κακοποίησης, με βάση τις πληροφορίες του aeolostv, η γυναίκα από τη Μυτιλήνη κρίθηκε προφυλακιστέα από τον ανακριτή, στον οποίο οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. 



Είχε ζητήσει και πήρε την Παρασκευή 48ωρη προθεσμία για ν’ απολογηθεί. Στον εισαγγελέα κατέθεσαν ο πατέρας της κατηγορούμενης καθώς και μία φίλη της.

Το ρεπορτάζ του Star αναφέρει ότι σε κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε στα δικαστήρια ο πατέρας της 49χρονης, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση του στον ανακριτή ως μάρτυρας υπεράσπισης, ανέφερε ότι ο εγκαυματίας χτυπούσε την κατηγορούμενη συστηματικά και συμπλήρωσε πως η κόρη του δεν αποκάλυπτε στον ίδιο την αλήθεια για την κακοποίηση που υποστηρίζει πως βίωνε, «για να μην τον χτυπήσω και τον σκοτώσω».

Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε από τον ανακριτή να μην προφυλακιστεί η κόρη του διότι δεν έχει κανέναν άλλον να τον φροντίσει εκτός από εκείνη.

Ο πατέρας της 49χρονης ανέφερε ακόμα ότι η κόρη του του είπε πως έχει μετανιώσει για την πράξη της.