Συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Χαλκιδική δύο νεαροί που κατηγορούνται ότι έκαναν βασανιστήρια σε ένα 16χρονο παιδί.

Την καταγγελία στην Αστυνομία έκανε ο ίδιος ο 16χρονος μαθητής μαζί με τον πατέρα του.

Ειδικότερα, χρέος 50 ευρώ για την αγορά μικροποσότητας χασίς οδήγησε σε... βασανιστήρια σε βάρος του 16χρονου στην περιοχή Στρατώνι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος, όπως κατήγγειλε, συναντήθηκε με έναν 18χρονο, με τον οποίο γνωρίζονταν και αφού ανέβηκε στη μηχανή του τον μετέφερε σε ερημική δασική τοποθεσία. Τον άφησε εκεί, έφυγε και επέστρεψε συνοδευόμενος από έναν 17χρονο.

Και οι δύο μαζί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του 16χρονου, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στη συνέχεια τον έδεσαν με σχοινί και μονωτική ταινία σε ένα δένδρο. Μάλιστα, φέρονται να απαίτησαν τα χρήματα που τους χρωστούσε ο 16χρονος με… τόκο.

Συγκεκριμένα ζήτησαν το ποσό των 400 ευρώ, καθώς ο 16χρονος χρωστούσε 50 ευρώ για την αγορά μικροποσότητας χασίς από τον 17χρονο πριν από περίπου τρεις μήνες.

Κατέγραφαν τις πράξεις τους με κινητό

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πράξεις τους τις κατέγραφαν με το κινητό τηλέφωνο του 17χρονου. Ο 16χρονος κάποια στιγμή μπόρεσε και ειδοποίησε τον 58χρονο πατέρα του, ο οποίος έτρεξε στο σημείο που τον είχαν μεταφέρει και με τη σειρά του ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν, με την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το κινητό τηλέφωνο του 17χρονου στάλθηκε για εργαστηριακή εξέταση, ενώ εντοπίστηκαν το σχοινί και η μονωτική ταινία που φέρεται να χρησιμοποίησαν για να δέσουν τον 16χρονο.