Αποζημίωση 730.000 ευρώ για ηθική βλάβη ζητά ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Κιμούλης, από τη Ζέτα Δούκα, τη Δώρα Χρσυικού και τον Νίκο Ψαρρά.

Η Ζέτα Δούκα, τον Ιανουάριο του 2021, κατήγγειλε δημοσίως τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά.

«Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Τα πρόσωπα αυτά, πέρα από το γεγονός αυτό, συκοφαντούν και προκαλούν ηθική βλάβη σε αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα», είπε ο Γιώργος Κιμούλης για το #MeToo.

«Όσα ειπώθηκαν εξυπηρετούν σκοπιμότητες»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ και από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το κάθε μέλος του Πειθαρχικού. Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227,80 ευρώ για περιουσιακή ζημία.

«Αυτά όλα τα γεγονότα που ειπώθηκαν, άκαιρα, ανεπίκαιρα μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κάποιες σκοπιμότητες χρησιμοποιώντας το #MeToo, έβλαψαν τον κύριο Κιμούλη πάρα πολύ», λέει ο δικηγόρος του.

«Προσπαθεί να “αχρηστεύσει” τις μαρτυρίες»

«Ο κύριος Κιμούλης αποφάσισε να ασκήσει μια κοινή αγωγή κατά και των τριών αυτών ανθρώπων προσπαθώντας στην ουσία να αχρηστεύσει, εντός εισαγωγικών, δικονομικά τις μαρτυρίες τους, δηλαδή τους 2 αυτόπτες μάρτυρες να τους καταστήσει διαδίκους κι έτσι να μην μπορούν να καταθέσουν υπέρ της κυρίας Δούκα», λέει από τη μεριά του ο συνήγορος της Ζέτας Δούκα.

Οι τρεις ηθοποιοί είχαν δημοσιοποιήσει κοινή ανακοίνωση στις 26 Φεβρουαρίου με την οποία απαντούσαν στην αγωγή του Γιώργου Κιμούλη ζητώντας να λάμψει η αλήθεια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τα ονόματά τους.

Η Δώρα Χρυσικού δεν παρευρέθηκε στα δικαστήρια, καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό, ενώ ο Νίκος Ψαρράς έλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega