Η κατάσταση της υγείας του αντιδημάρχου Καλλιθέας, κ. Λάζαρου Λασκαρίδη, που το απόγευμα της Πέμπτης έπεσε από μπαλκόνι δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τον θώρακα, παραμένει σταθερή, αλλά σοβαρή.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λασκαρίδης μετά την πτώση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου υπεβλήθη με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το αιμάτωμα που φέρει στο κεφάλι.

Οι θεράποντες ιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, τονίζοντας πως τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος, καθώς σήμερα ειδικός πραγματογνώμονας θα κάνει αυτοψία στο σημείο ώστε να εξακριβώσει γιατί υποχώρησε το κάγκελο παρασέρνοντας τον κ. Λασκαρίδη στο κενό από ύψος 4 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κάγκελο στο οποίο στηρίχθηκε λύγισε με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος να γλιστρήσει και το προστατευτικό να υποχωρήσει και να πέσει στον ακάλυπτο.

«Είχε βγει να πάρει λίγο αέρα και έκατσε στο κάγκελο. Γλίστρησε, έσπασε το κάγκελο, έπεσε και στη συνέχεια δεν μπορούσαν να τον βγάλουν. Είχε πέσει με την πλάτη αλλά φαινόταν ότι είχε τις αισθήσεις του», είπε στο protothema.gr ένας κάτοικος της οδού Ανδρομάχης, ο οποίος παρακολουθούσε από το μπαλκόνι του τους καλεσμένους της εκδήλωσης στη δημοτική βιβλιοθήκη «Θοδωρής Ψαλιδόπουλος».