Με τις καταθέσεις νοσηλευτριών του νοσοκομείου του Ρίου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Η κατηγορούμενη σήμερα απουσίαζε από το εδώλιο λόγω ίωσης, αλλά και ο Αλέξης Κούγιας δεν παρευρισκόταν στη δίκη, καθώς είχε άλλο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από συνεργάτη του.

Οι νοσηλεύτριες περιέγραψαν στις καταθέσεις τους την κατηγορούμενη ως ψύχραιμη, ψυχρή και αποστασιοποιημένη συναισθηματικά.

«Ήταν μία μητέρα που ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Ήταν τυπική. Δεν ήταν μία μητέρα που έψαχνες να τη βρεις. Έχω συνηθίσει να θέλουν να μείνουν και ένα λεπτό παραπάνω. Είχε ιατρικές γνώσεις. Ήταν άνετη, ψύχραιμη, δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη. Συνήθως οι μητέρες είναι αναστατωμένες, έχουν έντονο φόβο για την εξέλιξη της ζωής του παιδιού τους», τόνισε η νοσηλεύτρια Γεωργία Παπανίκου.

Μάλιστα, η μάρτυρας αναφέρθηκε και στις αναρτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Facebook. «Κάποια στιγμή το καλοκαίρι, αφού η Τζωρτζίνα είχε πάρει εξιτήριο, είδα σε ανάρτηση της κατηγορούμενης ότι ξεκινά μαθήματα εγκληματολογίας στο Πάντειο. Επειδή ήθελα κι εγώ να κάνω ένα μεταπτυχιακό, επικοινώνησα μαζί της και μου είπε πως είναι σεμινάριο. Μου είπε πως παρακολουθούσε ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής, καθώς η Τζωρτζίνα είναι πλέον ΑΜΕΑ και στη δεδομένη στιγμή το Πάντειο είχε προσφορά και μπορούσες να επιλέξεις και ένα ακόμα σεμινάριο και εκείνη επέλεξε εγκληματολογία. Σκεφτόμουν γιατί μία μητέρα που έχει ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση να αναρτήσει τα σεμινάρια εγκληματολογίας και όχι τα σεμινάρια ειδικής αγωγής», τόνισε η μάρτυρας.

Η νοσηλεύτρια επισήμανε και την εντελώς διαφορετική στάση και συμπεριφορά ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και την κατηγορούμενη. «Είδα τον Μάνο Δασκαλάκη καταβεβλημένο να κλαίει και την κατηγορούμενη εντελώς ψύχραιμη να τον παρηγορεί», είπε η κυρία Παπανίκου στην κατάθεσή της.

Πρόεδρος: Αυτό δεν συνηθισμένο; Ο ένας γονιός να καταρρέει και ο άλλος να είναι ψύχραιμος;

Μάρτυρας: Στα μάτια μου όχι, από την εμπειρία που έχω. Θα περίμενα η  μητέρα να είναι έτσι και μάλιστα μία μητέρα που έχει χάσει το άλλο παιδί της 20 ημέρες πριν από την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

(…)

Πρόεδρος: Έχετε δει γονιό να μην κλαίει, χτυπιέται αλλά να εκφράζει το ενδιαφέρον του κάνοντας ερωτήσεις;

Μάρτυρας: Έχω δει γονείς να είναι σκληροί, αλλά δεν έχω δει γονείς να μη λυγίζουν. Έχω δει θρήνο μάνας για το αγέννητο παιδί της. Σαν μάνα δεν το χωράει το μυαλό μου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, η μάρτυρας είπε πως είναι συγγενής με ξάδελφο του Μάνου Δασκαλάκη από άλλο σόι.

Συν. Υπερ. (συνεργάτης Αλ. Κούγια): Πώς γίνεται να λέτε πως το επισκεπτήριο ήταν ελαστικό για την Τζωρτζίνα και την ίδια στιγμή η μητέρα διεκπεραιωτική;

Μάρτυρας: Είπα πως έτσι ένιωθα πως ήταν από την πλευρά της μητέρας. Έφευγε πολλές φορές και πριν από τη λήξη χρόνου.

Συν. Υπερ: Ο Μάνος Δασκαλάκης ερχόταν;

Μάρτυρας: Ερχόταν. Κάποια στιγμή η κατηγορούμενη μας είπε πως έπιασε δουλειά και δεν ερχόταν συχνά. Είδα μία διαφοροποίηση από εκείνον. Έπεφτε πάνω στο παιδί, το αγκάλιαζε, έφερνε διάφορα λαδάκια να του βάζει.

Η νοσηλεύτρια είπε πως κάποια στιγμή ενημέρωσε τον κ. Ηλιάδη για τους προβληματισμούς της. «Παρατήρησα κάτι έξω από το συνηθισμένο και ενημέρωσα τον κ. Ηλιάδη γι' αυτό», τόνισε η μάρτυρας.

Συν. Υπερ: Σας είχε πει ο κ. Ηλιάδης να έχετε υπόψη σας, να παρατηρείτε τη συμπεριφορά της μητέρας;

Μάρτυρας: Αυτός είναι ο ρόλος μας. Είμαστε εξίσου παρατηρητικοί με όλους τους γονείς.

Συν. Υπερ: Είχατε συζητήσει με άλλους συναδέλφους;

Μάρτυρας: Συζητούσαμε καθημερινά, πάντα στην παράδοση-παραλαβή.

Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια Αγγελική Καρβουνίδου είπε στην κατάθεσή της πως δεν παρατήρησε κάτι περίεργο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ωστόσο, περιέγραψε την κατηγορούμενη ως έναν άνθρωπο που δεν έβγαζε συναίσθημα. «Ήταν στο παιδί της ως υποστηρικτής. Εγώ τα περιποιούμαι τα παιδιά, τα χτενίζω το πρωί και όταν μπαίνουν οι μανάδες, ευχαριστιούνται, τους αρέσει, δεν το έβλεπα αυτό», τόνισε η νοσηλεύτρια.

Η δίκη συνεχίζεται στις 2/5.