Σύντομη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σήμερα κατέθεσε στο δικαστήριο ο γενετιστής Περικλής Μακρυθανάσης, που είχε διεξάγει το γονιδιακό έλεγχο στην Ίριδα, το 6 μηνών μωρό της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του, αλλά και στην Τζωρτζίνα.

«Ελέγξαμε τα γονίδια που σχετίζονται με τον αιφνίδιο θάνατο. Επεκτάθηκε ο έλεγχος και σε άλλα γονίδια, όπως αυτά που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα. Κάθε φορά ο έλεγχος πρέπει να στοχεύει κάπου», τόνισε ο μάρτυρας σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησαν.

Παράλληλα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε όσα διάβασε για αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει η κατηγορούμενη πως «θεωρητικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρχουν ασθένειες εκτός από αυτές που σχετίζονται με την καρδιά και προκαλούν ανακοπή. Τα αμιγώς αυτοάνοσα νοσήματα δεν είναι κληρονομικά γενικά».

Πάντως, νωρίτερα, υποβλήθηκε από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ο Αλέξης Κούγιας δεν μπορούσε να παρασταθεί για να εξετάσει τον γιατρό Γιάννη Παπαγιάννη, αίτημα διακοπής της δίκης, με την εισαγγελέα της έδρας να πρότεινει την πρόοδο της δίκης επειδή το δικαστήριο είχε καλέσει για δεύτερη φορά τον μάρτυρα για να εξεταστεί. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για διακοπή της δίκης, με τη συνεργάτιδα του Αλέξη Κούγια να αποχωρεί από την αίθουσα, αφού είχε λάβει σχετική εντολή από τον δικηγόρο.

Ο μάρτυρας απάντησε, ωστόσο, σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, αφού είχε εξεταστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ όταν η πρόεδρος ρώτησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου αν επιθυμεί να υποβάλει ερωτήσεις αφού δεν εκπροσωπούνταν από συνήγορο, εκείνη απάντησε: «Δεν επιθυμώ καμία ερώτηση».